Energia, neînvinsă în turneul de la Târgu Jiu

Gorjenii de la Energia Pandurii s-au clasat pe locul I la Cupa Energia unde au învins toate participantele la competiţie. Elevii lui Vasile Stângă au reuşit chiar şi performanţa de a învinge Steaua la acest turneu, după ce în campionat n-au reuşit deloc această performanţă. Concluziile tehnicianului sunt îmbucurătoare pentru returul care va debuta peste o săptămână, Stângă fiind convins că nu va avea probleme în partea a doua a campionatului.

Cupa Energia a fost câştigată de Energia Pandurii care a trecut de celelalte trei participante, Steaua Bucureşti, Minaur Baia Mare şi Dinamo Bucureşti.

Energia Pandurii s-a impus în faţa celor de la Steaua cu scorul de 35-29 aceasta fiind considerată cea mai importantă victorie care poate da un moral bun echipei pentru confruntarea din campionat. Gorjenii au câştigat primul meci cu scorul de 26-25 în faţa celor de la Dinamo după care a câştigat şi meciul cu Minaur, scor 34-27. Energia Pandurii s-a clasat astfel pe primul loc la Cupa Energia fiind urmată de Minaur şi Steaua.

Vasile Stângă s-a declarat mulţumit de prestaţia echipei sale dar mai ales de victoria din meciul cu Steaua: „Deocamdată suntem în grafic, nu am pierdut nici un meci acasă. Se pun şi astea amicale dacă joci acasă. Steaua este o echipă de pivoţi, extreme şi centri, nu au trăgători, nu au interi iar dacă nu ai trăgători de la distanţă e foarte greu să baţi. Ne-am dorit victoria cu Steaua, aici e şi ambiţia echipei să batem echipe cu nume. Mircea a vrut să batem Steaua iar eu Dinamo, cam aşa a fost”. Concluzia tehnicianului a fost că turneul şi-a atins scopul, Stângă apreciind mai ales prestaţia lui Simovic: „A fost un turneu bun de pregătire, am reuşit să-i vedem pe toţi, chiar şi pe noul venit Simovic, e un jucător care mie-mi place. Mă mir că la vârsta lui are atâta maturitate, e un bun venit la Energia. Noi l-am luat ieftin face mai mulţi bani. Păiuş a primit o lovitură în genunchi şi l-am menajat. Kapular are o lovitură la gambă dar el a jucat. Primul câştig e că am bătut, aceste victorii le dau încredere băieţilor, prinzi curaj. Nu asta e adevărata faţă echipei, trebuie să muncim la relaţiile de joc. Sunt jucători noi care se înţeleg greu iar din partea lui Humberto e lipsă de comunicare şi cu Simovic şi cu Filip”. După acest turneu Energia a intrat în linie dreaptă cu pregătirea urmând ca la finele săptămânii să debuteze în retur.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: