Expoziţie de arhitectură a elevilor din Liceul de Arte

Elevii din Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu pregătesc expoziţia Absolventul, o expoziţie de arhitectură, ce va fi vernisată mâine, începând cu ora 18:00, la Muzeul Naţional „Constantin Brâncuşi”.

Îndrumaţi de profesorii Alexandru Hortopan şi Cătălin Negrea, tinerii vor afişa lucrări care presupun tehnici de reprezentare în desen, machete, proiecte de design, studiul formei, etc.

„Suntem la ediţia a III-a şi îmi doresc să vină cât mai multă lume. Îi aşteptăm pe cei pasionaţi de arhitectură şi nu numai. Avem machete de studiu interesante, foarte multe planşe. Avem planşe cu care am luat premii: locul III la un concurs de arhitectură organizat de Facultatea de Arhitectură şi Urbanism din Timişoara. La această expoziţie au muncit în jur de 30 de elevi din cadrul Liceului de Arte „Constantin Brăiloiu”. Sunt lucrări acumulate pe parcursul a patru ani de studiu”, a transmis Marta Negomireanu, elevă în clasa a XII-a la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu”, responsabilă de coordonarea acestei expoziţii.

Prezentarea lucrărilor este un prilej pentru ca cei pasionaţi să păşească în această lume a artei şi să descopere mai multe detalii despre ce înseamnă creaţie în arhitectură.

„Mă bucur foarte mult că am reuşit să reunim lucrările şi să le prezentăm. Consider că am evoluat mult în aceşti ani de liceu. De curând, prin participarea la un concurs, am obţinut un premiu care îmi asigură admiterea la Facultatea de Arhitectură din Timişoara. Asta datorită orelor de muncă şi profesorilor îndrumători de la specializarea arhitectură, din cadrul liceului. Recomand tuturor tinerilor pasionaţi să ni se alăture”, a mai spus Marta Negomireanu.

Galerie foto










Vizualizări: 700

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: