Festivalul Mărţişorului, la Bărbăteşti

Doamnele şi domnişoarele vor fi sărbătorite, într-un cadru festiv, de către autorităţile locale din Bărbăteşti, cu prilejul Mărţişorului. La Bărbăteşti a devenit deja o tradiţie Festivalul Mărţişorului, care se organizează la căminul cultural din localitate. Pe lângă spectacolul oferit de elevii şi preşcolarii de la şcolile din comună, femeile vor avea parte şi de o masă festivă.

 Primăria Bărbăteşti va organiza şi în acest an Festivalul Mărţişorului, la căminul cultural din centrul comunei. Evenimentul este aşteptat cu interes de către localnici. „Avem organizat un eveniment pentru luna martie. Să nu uităm că fiecare dintre noi avem mame şi că trebuie să le demonstrăm că sunt foarte importante pentru toţi. Este al treilea an în care organizăm Festivalul Mărţişorului, iar oamenii aşteaptă evenimente de acest gen, mai socializează, îşi mai spun unul altuia păsurile”, a declarat Adrian Mangu, primarul comunei Bărbăteşti.

Pe lângă spectacolul oferit de elevii şi preşcolarii de la şcolile din comună, femeile vor avea parte şi de o masă festivă. „La Festivalul Mărţişorului invităm toate doamnele şi domnişoarele din comună. Va fi un spectacol susţinut de copiii de la şcolile de pe raza localităţii. De asemenea, vom organiza şi o masă festivă”, a precizat Adrian Mangu.

Autorităţile locale de la Bărbăteşti se laudă cu activitatea culturală a comunei, datorită bibliotecarei Ioana Roşu. „Avem un organizator foarte bun al evenimentelor culturale în comuna Bărbăteşti. Este vorba despre doamna Ioana Roşu, care pune mult suflet şi dăruire în tot ceea ce face. Am un eveniment de Sfântul Toma, este hramul satului Petreşti, unde am inventat şi o horă a iei populare. Anul acesta vom avea în jur de 200 de invitaţi care fac parte din diferite ansambluri de muzică şi dansuri populare. Cu greu am reinventat această zi, în care toţi fiii satului Petreşti şi nu numai se reîntorc la casa părintească”, a declarat primarul Mangu.

Vizualizări: 2,045

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: