Focar de infecţie la locuinţele sociale din Iezureni

Focar de infecţie în zona locuinţelor sociale din Cartierul Iezureni. În condiţiile în care temperaturile din termometre au depăşit chiar 35 de grade, oamenii de aici primesc apă cu porţia sau sunt nevoiţi să care cu găleţile de la localnici. Ca şi când problema asta nu ar fi mare, în mijlocul verii locatarii abia mai pot respira de mirosul care vine de la canalizarea făcută între module. Mai mult decât atât, zona a fost invadată de câini şi de şobolani.

Locuinţele sociale din Cartierul Iezureni au fost ridicate în ultimii ani de Primăria Târgu-Jiu pentru familiile aflate în dificultate şi care nu au avut un acoperiş deasupra capului. După ce le-au fost încredinţate, oamenii s-au mutat imediat în ele şi au încercat să facă tot ce le stă în putinţă să-şi creeze un mediu de viaţa bun. Locatarii de aici nu au reproşuri cu privire la calitatea construcţiilor, însă se confruntă cu probleme mult mai mari. În mijlocul verii au rămas fără apă la robinete şi sunt în culmea disperării. ”Nu avem apă nici măcar de băut. De abia picură la robinete. Ne dau apă cu porţia. Trebuie să stăm să pândim când vine apa şi să oprim în găleţi şi în sticle să avem de mâncare, de băut şi dacă mai apucăm să luăm ca să ne facem baie Şi atunci de abia curge. Mai cărăm şi cu găleţile de la alte pompe din sat. Nu mai putem să rezistăm în aceste condiţii“, povesteşte Bogdan Daniel.

Aşteptaţi!

Oamenii sună zilnic la furnizorul de apă care alimentează şi zona respectivă şi mereu primesc aceleaşi răspunsuri. După ce li se ia datele li se spună să aştepte echipa operativă. Aceasta nu mai apare.  Mai mult decât atât, li se spune că s-a ajuns în această situaţie din cauza celor care udă grădinile. ”Sunăm la Aparegio şi vorbim cu ofiţerul de serviciu. Ne cere datele, ne întreabă dacă am plătit apa, dar noi nu avem restanţe şi apoi ne minte că trimite o echipă, care nu a venit niciodată. De multe ori ne spune că apa nu are presiune din cauza celor care udă grădinile. Păi să ea măsuri cu ei. Alţii au apă să unde grădinile, iar noi nu avem de băut. Nu e posibil una ca asta”, spune Gheorghe Danieliuc.

Nu pot sta de mirosul de la canalizare

Lipsa apei nu este singura problemă a locatarilor de aici. Aerul este aproape irespirabil din cauza canalizării. „Canalizarea este foarte aproape de modulele noastre. De când a venit vara nu mai putem respira. Toată canalizarea se strânge într-un loc care nu este asigurat şi poate cădea orice copil, iar apoi se varsă într-un lac mic de aici. Nu mai putem sta de miros.  O să ne îmbolnăvim aici. În lacul ăla se putea pescui, dar de când se varsă acolo canalizarea e nenorocire”, spune Danieliuc.

Locatarilor le este frică să-şi lase copiii să iasă din module pentru că sunt foarte mulţi câini, dar şi şobolani. ”Parcă am fi în vestul sălbatic. Sunt foarte mulţi câini şi le-am zis să vină să-i ia. De şobolani nici nu se mai pume problema că umblă pe lângă module şi ne-au mâncat puii. Am cerut şi noi ierbicid să dăm aici că sunt tufele şi ierburile astea şi ne trezim cu şerpi sau cu vipere, dar nu s-a făcut nimic”, s-a plâns o locatară.

LOCATARI

Oamenii care stau aici reproşează municipalităţii că a repartizat mai multe module cetăţenilor de etnie romă, care fac numai probleme. „Nu înţelegem de ce a adus aici romi pentru că fac numai probleme. Pe lângă faptul că nu-şi plătesc datoriile, aruncă gunoiul pe unde apucă, distrug modulele şi multe altele”.

Vizualizări: 218

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: