Gorj: Bolnavi consultați într-o clădire cu pereți fisurați, igrasie și umezeală

Localnicii din comuna Alimpești sunt consultați într-o clădire cu o vechime de peste 100 de ani, ai cărei pereți sunt fisurați, este igrasie și umezeală. În aceste condiții își desfășoară activitatea cei doi medicii de familii care tratează bolnavii care le trec pragul.

Dispensarul din comuna Alimpești pare a fi o ruină, privit de la distanță, dar atrage atenția prin arhitectura deosebită. Din păcate aici sunt consultați bolnavii din sat, în condiții insalubre. ”Clădirea are peste 100 de ani, este foarte veche, dar are arhitectura deosebită. Are multe fisuri, se văd pe pereți, este igrasie, este umezeală. În această clădire, în două dintre încăperi funcționează cabinetele medicilor de familie. Nu sunt toate încăperile folosite, medicii au mai făcut îmbunătățiri, se încălzesc cu sobe, dar trage umezeală de jos”, a declarat Victor Drăgulescu, primarul din Alimpești.

Autoritățile cunosc bine situația și încearcă să găsească bani pentru reabilitarea clădirii, însă până atunci, atât medicii cât și pacienții trebuie să suporte în continuare condițiile. ”Noi am solicitat bani și de la Compania Națională de Investiții pentru reabilitarea clădirii, dar am depus proiect și prin PNRR. Noi de la bugetul local nu avem nicio șansă ca să reabilităm clădirea, de abia reușim să funcționăm. În acest moment doar întreținem cât putem că altă soluție nu avem”, a mai spus edilul din Alimpești.

Vizualizări: 1,611

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: