Gorjeanul care a debutat la o echipă de Liga I la 14 ani

Fostul pandur Lucian Mălăele are de ce să fie mândru de fiul lui. Gorjeanul Robert Mălăele a jucat miercuri primul lui meci la seniori, deși are doar 14 ani. Robert a debutat la o echipă din Liga I, Viitorul Constanța, el crescând ca jucător sub ochii lui Gică Hagi.

Viitorul Constanța a jucat meciul de Cupa României cu CSM Școlar Reșița. Echipa lui Hagi a câștigat cu 4-2 într-un meci în care a folosit și jucători de vârsta junioratului. Cel mai tânăr dintre ei a fost Robert Mălăele, care a debutat în echipa mare deși are numai 14 ani și 7 luni.

Beto, așa cum îi spun prietenii, este printre cei mai tineri debutanți la o echipă de Liga I, chiar dacă nu are voie să joace la seniori decât în meciurile de cupă. „Am un optar bun de tot. O să-l vedeți!”, a promis Hagi înaintea meciului de miercuri. „Hagi mi-a zis despre Roberto că l-a văzut câteva minute și l-a entuziasmat. Că n-a văzut un jucător atât de talentat”, a declarat şi fostul mare arbitru, Ion Crăciunescu.

Nicolae Dobrin a rămas cel mai tânăr debutant pe prima scenă a fotbalului românesc la 14 ani și 10 luni.

Tatăl lui Beto a fost un fotbalist celebru la rândul lui, care ar fi meritat mai mult de la fotbal decât a primit. Cel puțin asta crede unchiul lui, celebru actor plecat și el de pe meleagurile Gorjului, Horațiu Mălăele. „Dacă ar trebui sa fac un film despre un fotbalist, aș face un film despre un fotbalist pe care îl cunosc mai bine și acela ar fi chiar Lucian Armand Mălăele, care a făcut o carieră fulgerătoare şi în același timp efemeră. Stă în Târgu Jiu, orașul de care vorbesc cu drag de câte ori sunt întrebat. Personal, cred că avea talent pentru mult mai mult, dar din motive obiective și din motive pe care le-am înțeles sau nu le-am înțeles, cariera lui a luat sfârșit”, spunea Horațiu Mălăele, în 2012, pentru Adevărul.

Vizualizări: 2,552

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: