Graure trebuie să răspundă la 50 de întrebări puse de ANAF

Controlul Agenţiei Naţionale de Administrare (ANAF) de la complexurile energetice nu s-a încheiat. Mai multe echipe verifică, printre altele, şi legalitatea contractelor de asistenţă juridică încheiate cu Casa de avocatură Şova şi asociaţii, care aparţine senatorului PSD Dan Şova şi la care senior partener era în perioada derulării contractelor preşedintele PSD Victor Ponta. Octavian Graur, directorul CE Turceni, a spus că cei de la ANAF i-au lăsat 50 de întrebări la care aşteaptă răspuns astăzi. Acesta nu a spus despre ce întrebări este vorba.

Graure a fost în perioada 2007-2008 semnatarul multor documente care au stat la baza relaţiei CE Turceni-Şova.

Contracte babane

Avocaţii de la „Şova şi asociaţii” erau plătiţi cu 150 de lei pe oră. Sunt zile în care avocaţii au decontat la cele două complexuri mai bine de 15 ore pe zi. Recordul absolut îl deţine Radu Cernov, care pe 15 ianuarie 2008 şi-a decontat 20 de ore la Turceni şi încă cinci la Rovinari. Cu alte cuvinte, a muncit 25 de ore din 24 posibile!!! Acesta a mai avut şi alte zile bune: 20 de ore pe 10 ianuarie, 19 ore pe 4 februarie, 15 ore pe 11 februarie, 16 ore de 13 februarie, 21 de ore pe 19 februarie etc. Sunt zeci de exemple în acest sens la Radu Cernov, dar şi la alţi avocaţi ai Casei Şova.

Să luăm, spre exemplu, ziua de 13 februarie, care s-a dovedit norocoasă pentru avocaţii „Şova”. Nu mai puţin de cinci avocaţi şi-au decontat în acea zi câte 16 ore de muncă, jumătate la Turceni, jumătate la Rovinari. Este vorba despre Radu Cernov, Roxana Eftimie, Paula Săndulescu, Iuliana Negoiţă şi Eugen Pop.

O zi prolifică a fost şi 19 februarie, în care Radu Cernov a decontat 13 ore la Turceni şi 8 la Rovinari, Roxana Eftimie 12 la Turceni şi 8 la Rovinari, Iuliana Negoiţă 14 la Turceni şi 8 la Rovinari etc.

Victor Ponta nu a recunoscut niciodată legăturile cu Casa Şova, iar acum câteva luni a făcut o declaraţie uluitoare. „S-a nimerit ca Şova să aibă contracte la Gorj“. 

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: