Grefieri: „Ne-am dori ca salariile să fie egalizate”

Grefierii din judeţul Gorj s-au solidarizat cu colegii lor de la instanţele din ţară şi intră în sălile de judecată cu banderole albe la braţ. Grefierii au decis să protesteze după ce au descoperit că le-au scăzut salariile. „Nu este normal ca unii să primească salarii duble, iar alţii să nu mai primească nimic. Eu, de exemplu, chiar dacă sunt grefier şef, nu sunt de acord că primesc salariul dublu faţă de colegii mei, peste patru ani. Atât se va ajunge în 2022. În timp ce alţi colegi de-ai mei rămân cu acelaşi venit, dar au multe responsabilităţi. Şi nici nu poţi compara atribuţiile fiecărui. Ne-am dori ca aceste salarii să fie egalizate. Vrem ca noua grilă de salarizare să se facă şi cu prezenţa ori consultarea noastră, a liderilor de sindicat care ne reprezintă măcar”, ne-a spus Ion Păun, grefier la Judecătoria Târgu Jiu.

Şi judecătorii sunt solidari cu grefierii. „Noi trebuie să-i susţinem pentru că depindem unii de ceilalţi. Activitatea nu poate funcţiona aici, la instanţe, fără noi şi fără ei. Noi nu protestăm, dar ne-am dori ca toată lumea să primească salariile pe care le merită”, ne-a spus unul dintre judecătorii de la Judecătoria Târgu Jiu.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, după întâlnirea cu reprezentanţii grefierilor, că acestora li s-au calculat greşit salariile de către angajaţii de la Resurse umane. „Nu au cum să scadă salariile grefierilor, ci e vorba de o interpretare a legii diferit în câteva Curţi de Apel. Am stabilit împreună cu reprezentanţii grefierilor să discutăm cu directorii de la resurse umane şi din Ministerul Justiţiei şi din alte structuri încât să îşi clarifice şi dumnealor toate aceste aspecte. Vom da o normă de interpretare, încât în toată ţara sa se aplice unitar legea”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

(M.M.)

Vizualizări: 648

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: