Grefierii ameninţă cu blocarea instanţelor

Personalul auxiliar de specialitate din cadrul Tribunalului Gorj şi Judecătoriei Târgu Jiu a protestat vineri, 2 februarie. Grefierii au ieşit pe scările Tribunalului Gorj, purtând banderole albe, arătându-şi în acest fel nemulţumirea faţă de scăderea salariilor odată cu trecerea contribuţiilor în sarcina angajatului.

Zeci de persoane au participat la protestul de pe scările Tribunalului Gorj. Grefierii spun că, prin aplicarea noii legi a salarizării, le-au scăzut salariile cu sute de lei. Asta deşi ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale a dat asigurări că în sistemul bugetar nu va avea loc o scădere a salariilor, ci o creştere graduală. „Principalul motiv pentru care protestăm este acela al modalităţii de calcul al salariului. Sunt colegi de-ai noştri cu vechime în funcţie mai mare de 15 ani care pierd la salariu în jur de 500 de lei. Avem o colegă la noi care pierde 600-650 de lei. Ministrul Muncii, în speţă doamna Olguţa Vasilescu, pe diverse canale media a anunţat că nu vor scădea salariile”, a declarat Laurenţiu Calotă, purtătorul de cuvânt al protestatarilor.     

O altă problemă este lipsa unui statut al justiţiabililor, aşteptat de mai bine de un deceniu. Protestatarii se gândesc inclusiv la întreruperea actului de justiţie. „Dacă nu se va rezolva situaţia, suntem hotărâţi ca în zilele ce vor urma să parcurgem toate etapele de protest, inclusiv întreruperea temporară a activităţii”, a mai spus Laurenţiu Calotă.

Vizualizări: 373

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: