Grupul oprit din lipsă de cărbune, tot nefuncțional

Grupul 6 de la Termocentrala Rovinari, oprit vineri din lipsă de cărbune, este încă nefuncțional. A apărut o problemă tehnică pe care energeticienii trebuie să o remedieze și abia apoi grupul va fi repornit. Repornirea este planificată pentru ziua de 28 ianuarie.

Sorin Boza, managerul Complexului Energetic Oltenia, a explicat că nu a fost afectat Sistemul Energetic Național și că, în lipsa grupului de la Rovinari, a fost pornit altul la Ișalnița. Acesta va funcționa până când va fi reparată avaria la cel de la Termocentrala Rovinari. „Am pornit un grup la Ișalnița. Sperăm să pornim și grupul 6 de la Termocentrala Rovinari. Trebuie să facem o revizie acolo. Sperăm să fie făcută în cel mai scurt timp în următoarea perioadă. Este o problemă tehnică la acest grup. Este grupul pe care l-am oprit vineri. După ce va fi pornit, vom merge cu opt grupuri”, a transmis Sorin Boza.

În prezent, CEO merge cu șapte grupuri: câte două la Rovinari, Turceni și Ișalnița și unul la Craiova. Potrivit datelor furnizate de Sistemul Energetic Național, energia pe bază de cărbune asigura luni circa 25% din totalul producției la nivel național. 

Vizualizări: 2,756

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: