Hidroelectrica va creşte numărul de angajaţi

Numărul angajaţilor Hidroelectrica va creşte în acest an cu 214 (6,5%), la circa 3.600. Astfel, cresc şi cheltuielile de natură salarială cu peste 43%, la 363,1 milioane lei, acestea fiind formate din creşterea fondului de salarii cu 93,4 milioane lei şi a bonusurilor (cu 16,3 milioane lei).

Compania estimează pentru acest an o producţie de 14,64 TWh, previzionată în baza hidrologiei medii din ultimii cinci ani. De asemenea, societatea şi-a bugetat un profit brut de 937,16 milioane lei în acest an, de 1,7 ori mai puţin faţă de anul 2017, când a încheiat cu un profit brut estimat de 1,6 miliarde lei.

În ceea ce priveşte programul de dezvoltare şi retehnologizare din acest an, acesta este orientat spre lucrări pentru punerea în funcţiune a hidrocentralelor Bretea, Răstolniţa, Dumitra, Bumbeşti, Nehoiaşu II şi Ravcoviţa, între 2018-2020.

Fondurile vor merge şi spre retehnologizarea CHE Stejaru şi modernizarea hidroagregatelor de la centralele Bereşti, Călimăneşti şi Slatina. Hidroelectrica vrea totodată să demareze contractarea lucrărilor pentru retehnologizarea centralei Vidraru. (A.A.)

Vizualizări: 974

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: