Începe Festivalul de Folk. Emeric Imre şi Adrian Beznă se numără printre invitaţi

Festivalului Național de Folk și Baladă „Poarta Sărutului”, organizat la Târgu Jiu, a ajuns la ediția cu numărul XXI. Anul acesta, evenimentul se va desfăşura în perioada 11-13 august 2023.

Festivalul-concurs este un eveniment cu tradiție, competitiv, organizat de Școala Populară de Arte ”Constantin Brâncuși” Târgu Jiu, Consiliul Judeţean Gorj, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu, Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, Teatrul Dramatic ”Elvira Godeanu”, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, în colaborare  cu Asociația Proiect pentru o Lume a Oamenilor mai Buni” (APLOMB), posturi de radio și televiziuni naționale și locale. 

Manifestarea reuneşte tineri din toată țara, care doresc să-şi afirme potenţialul artistic în domeniul creaţiei şi interpretării muzicii folk.

Se pot înscrie în concurs, în calitate de interpreți și grupuri folk, cei care nu au obținut Marele Premiu și Trofeul la nicio ediție anterioară.

Concursul se adresează persoanelor cu vârstă cuprinsă între 12 și 35 de de ani.  Concurenții admiși vor prezenta în concurs două piese originale. Piesele care participă în concurs trebuie să transmită fie un mesaj al condiției umane sau al conceptelor sociale, fie un mesaj istoric sau unul de iubire. Textele prezentate pot fi creații proprii sau ale altor poeți, în timp ce linia melodică trebuie să fie compusă de concurent.

Înscrierea se face  pe baza unui formular de înscriere cu toate datele completate și copia cărții de identitate (datele personale fiind protejate) trimise la Școala Populară de Arte ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu prin e-mail la adresa [email protected] sau depuse la sediul instituței din strada 11 Iunie 1848, nr.87.  

Data limită pentru înscriere este 7 august 2023.

Programul Festivalului:

- Vineri, 11 august 2023, ora 1900, va avea loc tradiţionalul concurs de muzică,
iar după concurs, vor încânta publicul: Zoia Alecu, Sunt un frate tânăr (trio format din Dorin Andone, Teo Boar și Vlady Cnejevici), Nicu Zotta și  Daria Andreea Boghean (câștigătoarea ediției trecute).

- Sâmbătă, 12 august, ora 1900, continuă competiția muzicală dintre tinerii interpreți. După concurs, vom intra în atmosfera de poveste creată de vocile calde ale interpreților: Trio  Emeric Imre – Jimi Laco și Marius Roje, Dan Vană , Dana Florian și Stephan Gheraksiev.

- Duminică, 13 august,  începând cu ora 1900, va avea loc decernarea premiilor și Gala Laureaților, iar la finalul festivalului vor susține recitaluri:   Mircea Vintilă, Maria Gheorghiu, Adrian Beznă și Ovidiu Mihăilescu.

Juriul este format din: Maria Gheorghiu – președintele juriului, cantautor și redactor Radio România, Dan Vană – cantautor, Sorin Minghiat – interpret, Spiridon Popescu – poet, Ovidiu Mihăilescu –cantautor.

Evenimentul se desfăşoară la Teatrul de Vară ”Nelu Dumitru” din Târgu Jiu.

Prețul unui bilet este de 15 lei, pretul unui abonament pentru toate cele 3 zile este 30 de lei, iar pentru copiii cu vârsta de până la 7 ani, intrarea este liberă. Persoanele cu dizabilități pot beneficia de intrare liberă doar pe baza unui act doveditor (copie a certificatului care atestă gradul de dizabilitate).

Școala Populară de Arte ”Constantin Brâncuși” Târgu Jiu

Vizualizări: 1,041

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: