Interes ridicat pentru locurile de la UCB

Anul 2020 se arată a fi unul bun pentru Universitatea ”Constantin Brâncuși” din municipiul Târgu Jiu. Pandemia provocată de noul coronavirus îi ține pe mulți absolvenți de liceu acasă, aceștia dorind să se înscrie la o facultate în orașul lor sau cât mai aproape de familie.

Universitățile din țară și-au suspendat cursurile încă din luna martie, iar studenții au plecat din marile orașe și au revenit acasă.

Decanul Facultății de Științe Medicale și Comportamentale, Monica Bica, spune că în acest an s-a dublat numărul de candidați, fiind primul an când locurile sunt aproape în totalitate ocupate.

Explicația ar fi pandemia provocată de noul coronavirus, mai spune Bica. ”În acest an am avut marea bucurie să constatăm că s-a dublat numărul de candidați. Foarte mulți au ales programele medicale. De asemenea, avem foarte mulți candidați și la programele de Educație Fizică și Sport. Nu am mai avut atât de mulți candidați pe aceste programe de 4-5 ani. Avem aproape toate locurile ocupate, iar pe două programe sunt și câte doi candidați pe un singur loc. Explicația ar fi legată de pandemie, iar părinții au decis să-și țină copiii acasă”, a spus Monica Bica, la Radio Infinit.

Universitatea ”Constantin Brâncuși” s-a confruntat destul de des cu lipsa studenților, mulți dintre ei alegând în trecut să plece spre marile centre universitare din țară.

Vizualizări: 1,576

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: