Ionuţ Sanda a devenit vicecampion naţional de cros

Atletismul gorjean începe să renască şi tinerii atleţi care se pregătesc la Pandurii confirmă din ce în ce mai des la concursurile naţionale de gen. Chiar dacă la începutul acestui an condiţiile de pregătire nu au fost foarte bune şi s-a alergat mai mult pe zăpadă şi gheaţă, în absenţa unei suprafeţe sintetice care să permită pregătirea şi pe timp de iarnă, rezultatele continuă să apară iar tinerele speranţe încep să confirme. La Campionatele Naţionale de cros de la Reşiţa sportivii pregătiţi de antrenorii Ionuţ Bură şi Viorica Dima au câştigat trei medalii, cea mai bună performanţă fiind a tânărului Ionuţ Sanda.

Clubul Sportiv Pandurii a participat  la întrecerea naţională de cros rezervată juniorilor şi copiilor cu echipe la mai multe categorii de vârstă, respectiv copii şi juniori III şi II. Cea mai bună evoluţie a avut-o Ionuţ Sanda care îşi demonstrează din ce în ce mai des calităţile native de bun atlet devenind vicecampion al României la primul său concurs naţional de cros. Acesta a intrat în posesia medaliei de argint, deşi nu se pregăteşte zi de zi la fel ca sportivii de performanţă fiind încă elev şi neputând deocamdată să se pregătească la club. Deşi are mai puţin de trei luni de pregătire, venind la club pentru antrenamente doar înainte de concursuri, Ionuţ a confirmat faptul că antrenorul Ion Bură, cel care l-a descoperit recent, nu s-a înşelat.

Atleţii au luat două medalii şi la echipe

Evoluţii remarcate la Naţionalele de cros au mai avut Larisa Buşoiu care a ocupat locul V la junioare III, Alexandru Dobriţescu care a ocupat locul V la juniori II şi de asemenea tânăra Adina Amzucu care a ocupat locul şase la categoria copile. Adina este fiica fostului fotbalist de la Pandurii, Dan Amzucu, ea moştenind pasiunea pentru sport de la acesta. Majoritatea acestor tineri se află la primul lor concurs naţional fapt care nu i-a împiedicat să se claseze pe podium la echipe. Evoluţiile lor bune au făcut ca echipa de copile II formată din Amzucu, Ţircă, M.Popescu, Niţu şi Ciocoiu să intre în posesia medaliei de  bronz. De asemenea Dobriţescu, Renghea, Mătuşa, Juanu şi Chiriac au luat medalie de bronz la echipe de juniori II. Alte trei locuri patru au fost obţinute de echipe la categoriile junioare III, juniori III şi junioare II.  Antrenorii acestor tineri  sunt Ionuţ Bură şi Viorica Dima dar şi coordonatorul secţiei de atletism a clubului Pandurii, Ion Bură.

Rezultate bune comparativ cu condiţiile de pregătire

Ionuţ Bură, antrenor al unora dintre tinerii participanţi la întrecerea de la Reşiţa s-a declarat mulţumit de evoluţia tinerilor are îi calcă pe urme. „Având în vedere cum ne-am pregătit în iarnă, pe zăpadă sau pe gheaţă, aici în stadion sau în parc, rezultatele sunt destul de bune”, a spus fostul sportiv al clubului care calcă pe urmele tatălui în cariera de antrenor ocupându-se, alături de fosta mare atletă Viorica Dima de tinerele talente ale clubului. Antrenorul Ion Bură a apreciat că rezultatele obţinute la cros sunt destul de bune pentru condiţiile de pregătire şi experienţa redusă a copiilor care s-au aliniat la start. Concluzia după această întrecere este că sunt speranţe pentru atletismul gorjean şi că au apărut tineri care confirmă şi promit rezultate bune pe viitor: „Faţă de cum ne-am pregătit e bine, au mai apărut sportivi de mare valoare pe care îi consideram noi de calitate. A apărut acest Sanda de la care ne aşteptam să fie un sportiv de excepţie deşi are doar trei luni  de pregătire şi Adina Amzucu care a alergat foarte bine după trei săptămâni de antrenamente”.

La campionatele de la Reşiţa s-a aflat şi conducerea federaţiei de atletism care a organizat oi şedinţă de birou federal. La aceasta a luat parte şi antrenorul Ion Bură care este membru în Biroul Federal, fiind analizată cu această ocazie  participarea României la Campionatele Mondiale de Sală şi fiind aprobate loturile naţionale pentru competiţiile următoare. În perioada imediat următoare atleţii de la Pandurii se pregătesc pentru selecţia pentru Jocurile Olimpice de Tineret care va avea loc în luna mai la Moscova şi unde favorit este Alexandru Dobriţescu de la care se speră să obţină baremul.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: