Kickboxing-ul şi luptele greco romane dau faliment la Târgu Jiu

Foarte mulţi antrenori de kickbox sau lupte greco-romane preferă să îşi desfăşoare activitatea în oraşele mari sau în străinătate pentru că în Târgu-Jiu lumea cunoaşte prea puţine despre acest sport, iar antrenorii nu primesc niciun sprijin financiar pentru a asigura condiţii cursanţilor şi aşa puţini.

Antrenorii de kickbox sau lupte greco romane din Târgu Jiu preferă să antreneze tinerii pasionaţi de acest sport în străinătate pentru că aici le este foarte greu să se descurce din punct de vedere financiar. Chiar dacă sunt din ce în ce mai mulţi tineri pasionaţi de acest sport, antrenorii susţin că nu pot cere mai mulţi bani pe cursuri şi în acest fel nu pot asigura condiţii mai bune de antrenament. Mulţi dintre ei preferă să îşi desfăşoare activitatea în străinătate unde acest sport este mult mai bine promovat.

Se mută cu tot cu elevi în Germania

Unul dintre antrenorii care a luat această decizie este Alexandru Gabroveanu de 22 de ani care practică kickboxing-ul şi luptele greco-romane încă de la vârsta de 16 ani, tatăl său fiind tot antrenor de kickboxing. În prezent, Alexandru Gabroveanu antrenează 16 tineri, dintre care două fete, cu vârste de peste 16 ani pentru kickbox şi chiar un băieţel de cinci ani la lupte greco-romane. „Îmi este foarte greu să-i antrenez pentru că situaţia financiară nu-mi permite să le asigur echipamentele necesare, nu este un sport uşor, kickbox înseamnă lovitură cu picioarele şi cu braţele, deci este un sport mai complex decât box-ul şi este nevoie de echipament de protecţie la începători”, a declarat Alexandru Gabroveanu.

Chiar dacă îi este foarte greu să îşi părăsească oraşul şi familia, Alexandru a ales să practice acest sport în continuare în Germania, acolo acest sport fiind mai bine promovat şi o să îşi ia cu el şi cei mai buni dintre cursanţi, cei care au făcut performanţă. „Am ales să plec în Germania pe 15 ianuarie, pentru că este un sport mai bine promovat şi pentru că se câştigă mai bine ca în Târgu Jiu iar aici o să rămână tatăl meu care o să-i antreneze în continuare pe tinerii doritori”, a declarat Alexandru Gabroveanu.

La numai 22 de ani Alexandru a câştigat numeroase premii ieşind pe locuri fruntaşe la diverse concursuri de kickbox şi lupte. „Am luat locul III la naţionalele de kick şi am fost la câteva concursuri internaţionale la care am luat locul I, de exemplu la Sofia, Bulgaria şi în Ungaria, Germania. Îmi place foarte mult ceea ce fac, de când eram mic mi-a plăcut să mă bat”, a declarat Alexandru Gabroveanu.

Chiar şi aşa tânărul nu a fost prea apreciat de autorităţile locale din Târgu Jiu acesta neprimind niciun fel de sprijin nici măcar în activitatea sa de antrenor.

Chiar dacă nu a primit prea multe satisfacţii materiale la Târgu Jiu, Alexandru îşi doreşte să continue cariera sa de sportiv în Germania, unde se va stabili definitiv.

Vizualizări: 340

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: