Câte căni de ceai se consumă zilnic pentru a avea efect

Ceaiul de plante este o băutură cu numeroase efecte benefice asupra organismului uman. Zi de zi specialiștii ne sfătuiesc să  includem ceaiul în meniul nostru de zi cu zi și unele persoane au înlocuit cafeaua cu ceaiul.

Fie că este ceai alb, negru, verde sau asociat cu diferite arome, se pare că există un tip de ceai pentru toate preferințele, însă nu ar trebui să ne preocupe doar gustul, ci și beneficiile pe care fiecare le aduce organismului uman.

Toate ceaiurile sunt o sursă importantă de antioxidanți. Studiile au descoperit numeroase motive pentru care ar trebui să bem zilnic ceai printre acestea fiind faptul că poate ajuta la reducerea riscului de accident vascular cerebral, ajută digestia, poate îmbunătăți funcțiile creierului, întărește sistemul imunitar, iar cel negru, verde și alb ar juca un rol important în sănătatea cavității bucale pentru că protejează gura de bacteriile care cauzează boli ale gingiilor şi carii.

Simon Gibbons, profesor de chimie la University College din Londra, a dezvăluit faptul că, pentru a ne bucura pe deplin de beneficiile ceaiului, ar trebui să consumăm trei căni de ceai pe zi: una dimineața, a doua la prânz, iar ultima, seara.

Aceasta ar fi, de fapt, doza maximă recomandată pentru organismul uman. „Trebuie să laşi ceaiul să se infuzeze cel puţin cinci minute pentru a permite apei fierbinţi să extragă compuşii din plante”, a spus cercetătorul.

Mulți preferă ceaiul cu lapte dar specialiștii susțin că adăugarea de lapte împiedică organismul nostru să acceseze calitățile antioxidante din ceai din pricina proteinelor pe care le conține laptele.

Cert este că acum ceaiul câștigă tot mai mulți adepți, din aproape toate colțurile lumii. Mulți au renunțat la tradiționala ceașcă de cafea de la prima oră a dimineții și își încep ziua cu o cană de ceai. Alții îl beau doar când sunt răciți.

Vizualizări: 1,000

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: