Locul din Gorj, vizitat nu doar pentru frumusețe, ci și pentru energiile sale

Zeci de mii de turiști sunt atrași anual în localitatea gorjeană Polovragi să se încarce de energie. Peștera lui Zamolxe este cunoscută nu doar pentru priveliștea spectaculoasă pe care o oferă vizitatorilor, ci și pentru câteva puncte energetice ce au fost măsurate de specialiști. Bio-energoterapeuţii consideră Polovragiul cel mai bun loc pentru tonifierea generală a organismului.

„În peșteră, sunt câteva puncte energetice fantastic de mari. Sunt și în afara peșterii. Chiar în spatele Cheile Oltețului, acolo unde am demarat construirea acelui sat de vacanță. Este un punct energetic extrem de benefic. Este o livadă mare. În peșteră, sunt câteva puncte energetice care sunt măsurabile de specialiști. Au confirmat această energie benefică pentru organismul uman, la Scaunul lui Zamolxis, Izvorul Speranțelor. Nu degeaba turiștii puneau acolo monede cu dorințele lor sau icoane. Culmea este că unde este desenul cu Moartea cu coasa în mână, punctul energetic este nul”, a spus primarul din Polovragi, Gheorghe Epure.

Zece kilometri au fost cartografiați din peșteră, dar dimensiunile ei sunt mult mai mari. Circa 800 de metri de galerie pot vizita turiștii în prezent.  

Primul sector al galeriei (aproximativ 400 metri de la intrare) prezintă o încărcătură emoțională de excepție deoarece a fost de-a lungul timpului un refugiu al localnicilor: daci, vraci, călugări, fiecare având marcat cel puțin câte un simbol distinct.

„Nivelele superioare sunt conectate cu așezarea dacică fortificată. Veneau din așezare, în peșteră, unde se închideau. Deschiderea pe care o vedem noi este una artificială, executată când s-a făcut drumul forestier. Adevarata intrare în peșteră este zona numită de oameni Podul Peșterii. Este o scriere care stă mărturie. Vlahuță a menționat în scrierile sale, în “România pitorească”, cum a vizitat peștera cu călugării de la mânăstire, cum a coborât cu frânghiile”, a mai declarat edilul din Polovragi, în cadrul unei emisiuni la Radio Accent.

România este cunoscută ca fiind zona cu cele mai multe puncte energetice de pe Glob. Bio-energoterapeuţii vorbesc despre șapte astfel de locuri în țara noastră, oar unul dintre ele este în Gorj, la Peștera Polovragi.

Vizualizări: 8,028

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: