Luceafărul Oradea, jucată la pariuri înainte de a ajunge la gorjeni

Fostul antrenor de la Luceafărul Oradea, Cornel Țălnar, a dezvăluit pentru Liga2.ro de ce proprietarii echipei au retras finanțarea imediat după începerea campionatului. Aproape toți jucătorii au pariat la o casă din Singapore că echipa lor va conduce cu 2-0 și apoi va pierde. Pariurile au fost blocate și cel mai probabil va urma o anchetă. Ioan Blidar, patronul echipei, a anunțat că o retrage din campionat, dar au apărut investitorii gorjeni, care au preluat Luceafărul Oradea.

Luceafărul Oradea – Dacia Unirea Brăila este meciul în care, la pauză, jucătorii au pariat împotriva propriei echipe. Oradea conducea cu 2-0, dar cursul jocului s-a schimbat din minutul 60, când brăilenii au marcat de trei ori în zece minute. La final, tabela arăta 3-4, meciul fiind disputat pe 23 august.

Antrenorul de atunci al orădenilor, Cornel Țălnar, a vorbit acum pentru Liga2.ro despre cum influențează pariurile rezultatul unui meci. „S-a pariat prin Singapore și prin alea… milioane de euro! Atunci s-au blocat toate pariurile, pentru că era 2-0 pentru noi la pauză și ce ziceau ăştia… că între minutul nu ştiu cât şi nu ştiu cât, se întoarce rezultatul. Şi, într-adevăr, în patru minute ne-au dat trei goluri. Eu pe telefon m-am uitat, că Oradea e suspectă de pariuri şi d-astea și s-au pariat mulţi bani pe meciul ăsta. 1 pauză, 2 final. Cota a fost 54. Vă dați seama?", a spus fostul internațional. 

După acest meci, spune Țălnar, finanțatorul echipei a decis să o retragă din campionat. „S-a ajuns acolo pentru că domnul acela care a fost, domnul Blidaru..., un om de mare ţinută am înţeles, care de cinci-şase ani ţinea echipa, toate salariile erau la zi, toate alea..., mă cheamă seara, după meci şi mi-a spus: «Domnu' Ţălnar, nu se mai poate. Vagabonzii ăştia uite ce mi-au făcut! Eu închid echipa şi cu asta basta». Şi probabil că are şi el dreptate: «Băi, pe banii mei, şi furat, şi f...t şi întors şi alea... Pentru ce?», a povesti Țălnar.

De câteva săptămâni, echipa a fost preluată de investitori din Gorj, președintele clubului fiind Lucia Vladimirescu. Echipa ar putea juca în viitor la Motru, stadionul din localitate fiind închiriat pentru doar 50 de euro pe lună plus plata utilităților.

Vizualizări: 984

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: