Manta: Victor Ponta nu va rupe gura târgului

Fostul parlamentar de Gorj Pantelimon Manta a comentat la un post local de televiziune intenția lui Victor Ponta de a lansa un nou proiect politic. Manta crede că partidul lui Ponta va rupe din electoratul PSD, dar nu foarte mult. Acesta a mai spus în emisiunea de la Tele 3 că Ion Călinoiu și Florin Cârciumaru nu îl vor urma, deși au primit un sac de bani de la fostul premier.

Reporter: Credeți că intenția lui Victor Ponta de a lansa un nou proiect politic se va materializa? Testează PSD-ul sau chiar e hotărât să facă ceva?

Pantelimon Manta: Trebuie să pornim de la câteva premise, pentru a vedea dacă Victor Ponta are șanse să creeze un partid puternic. În primul rând, PSD s-a mai rupt de multe ori, au plecat și altă dată lideri importanți, foști președinți ai partidului, și nu s-a zdruncinat prea tare. Partidul are o osatură puternică în viața politică și economică din România, are un electorat care s-a situat întotdeauna în jurul a o treime, care cu greu poate fi deturnat.

Rep.: La Târgu Jiu a fost deturnat, primăria a fost luată de liberali...

P.M.: E o situație particulară, cred că a fost mai mult câștigul lui Marcel Romanescu și mai puțin al PNL. Revenind, PSD are un electorat construit de Iliescu, care a făcut o umbrelă pentru toți foștii, fie ei membri de partid, fie din armată, poliție, economie. Așa se explică de ce liderii care au plecat din partid nu au avut prea mare câștig, vorbim aici de Petre Roman, Mircea Geoană. Cred că Victor Ponta poate să rupă din PSD, dar nu semnificativ. Dragnea e destul de șifonat, e greu de crezut că va rezista până la sfârșitul mandatului, e greu de crezut că va fi prezidențiabilul partidului.

Rep.: La ce vă referiți când spuneți că rupe, la parlamentari sau la structurile teritoriale?

P.M.: Și una, și alta. Un partid nu poate fi construit numai din structurile parlamentare pe care le ia de la alte partide. Trebuie să muncești și în teritoriu. Dacă fac o trimite la Gorj, la cât i-a ajutat pe Cârciumaru și pe Călinoiu cu un sac de bani, mă refer la investiții, moral ar trebui să fie alături de Ponta. Cum moralitatea nu face casă bună cu politica, cred că ei nu vor păși ferm către Victor Ponta. Așadar, dacă Victor Ponta este hotărât, cred că va face un partid care va putea face jocuri în România, dar nu va rupe gura târgului. Va fi peste pragul parlamentar, undeva la 5-10%. PSD trebuie însă să găsească o alternativă la Dragnea, care să atragă voturi. Dragnea este liderul PSD cu cea mai rapidă scădere de popularitate.

Vizualizări: 759

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: