Medici audiaţi în cazul pacientului care a sărit de la etaj

Medicii din Rovinari sunt acuzaţi că au lăsat un pacient să se arunce pe geam de la etajul 1 al spitalului. Acuzele vin de la fiul bolnavului. Tatăl lui este în stare gravă la un spital din Capitală, iar familia încearcă să facă dreptate. Pentru început, a depus plângere la Poliţie împotriva cadrelor medicale care trebuiau să aibă grijă de bărbatul cunoscut cu afecţiuni psihice.

Totul s-a petrecut sâmbătă, înainte de Paşte. Pacientul, în vârstă de 60 de ani, ar fi rămas singur în salon şi atunci s-a aruncat pe geam. Fiul bărbatului, Cătălin Ducan, acuză medicii de neglijenţă: „Mi l-au închis ca pe un câine în salon. Cu uşa încuiată, fără niciun sprijin. Tatăl meu mi-a spus. Asta după ce l-au plimbat între spitale şi nimeni nu avea ce să-i facă. El are probleme psihice, avea un comportament delirant. Nu am reuşit să-i dăm nici medicamentaţie, pentru că nu stătea liniştit. E dependent de oxigen. S-a văzut singur în salon şi s-a aruncat pe geam”, a mărturisit fiul bolnavului.

Medicii care s-au ocupat de bărbat spun că nu au nicio vină. Asta a constatat şi comisia stabilită la nivelul spitalului din Rovinari, în urma anchetei interne pe care a desfăşurat-o. „Pacientul avea stare delirantă. Am încercat să-i dăm picături să-l liniştim. Nu a vrut. A refuzat tot. Mai puţin oxigenul. Nu a fost închisă uşa nicio secundă. Am martori. Sunt asistentele, infirmiera şi doi pacienţi de la salonul vecin care au văzut mereu uşa deschisă. L-am dus într-un salon aproape de camera de gardă tocmai să-l putem monitoriza mai bine. Când s-a petrecut nenorocirea, eu eram la consultaţii, în spital. I-am acordat primul ajutor şi apoi a fost trimis la Târgu Jiu. Nici când era pe targă, pacientul nu s-a liniştit. Boala psihică l-a făcut să se arunce de la etaj”, a spus medicul Silviu Butulescu.

Medicul care l-a primit, Ionuţ Cocheci, a explicat că bărbatul era foarte agitat când a ajuns în Urgenţe: „Spunea că toată lumea îi vrea răul, că vrea familia să-l omoare. Era foarte agitat. Am încercat de două ori să-i dau sedativ, dar a refuzat. Este dependent de oxigen şi l-am monitorizat aproape continuu alături de aparţinători. Am încercat să-l trimitem la Târgu Jiu, la Psihiatrie, dar de acolo ni s-a spus că este liniştit şi nu reprezintă o urgenţă”. Aşa că medicii de la Târgu Jiu l-au trimis înapoi la Rovinari.

DOSAR PENAL

Poliţiştii au deschis un dosar penal în urma plângerii depuse de fiul bolnavului şi fac cercetări pentru tentativă de determinare ori înlesnire a suicidului. Tatăl său este la Spitalul „Bagdasar-Arseni” din Bucureşti, în stare gravă după căzătură.

Vizualizări: 1,926

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: