Nicolae Mischie a murit la 73 de ani

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Nicolae Mischie, în vârstă de 73 de ani, a încetat din viaţă duminică, în jurul orei 15.00, la Spitalul Elias din Capitală. Fostul politician era grav bolnav, după ce a suferit o intervenţie chirurgicală pe creier, în Germania. Foştii colegi din PSD au transmis zeci de mesaje de condoleanţe.

Decesul lui Nicolae Mischie a survenit în urma unei infecţii severe, el fiind internat în spital de mai mult timp. În primăvara lui 2015, Mischie a suferit un atac cerebral şi a avut o intervenţie pe creier, în Germania.

Fiul acestuia, medicul Alexandru Mischie, a postat duminică un mesaj despre tatăl lui, pe pagina de socializare: "Astazi am pierdut un prieten, parinte si un model in viata, pe tatal meul Mischie Nicolae, in urma unei lupte indelungate cu o infectie severa. M-a invatat sa pretuiesc viata si familia. Mi-a aratat ca viata poate fi atat extraordinara cat si meschina. Am invata de la el sa fiu corect si onest atat cat lumea pestrita de azi ne permite. A fost ales de 2 ori Deputat, o data Senator si de 2 ori Presedinte al Consiliului Judetean Gorj. A infiintat Universitatea Constantin Brancusi si a luptat pentru alipirea Basarabiei cu Romania. M-a mai invatat caci trebuie sa lupti pana la capat atat timp cat ai adevarul de partea ta. A fost acuzat de coruptie de catre un personaj care a recunoscut el insusi in instanta ca a fost fortat de procurori sa faca acest lucru; dupa 9 ani de judecata a fost declarat nevinovat si si-a castigat dreptatea la CEDO (nicolaemischie.ro). O sa ne lipsesti enorm! Drum bun!"
Nicolae Mischie s-a născut pe 2 martie 1945 în satul Godineşti, din judeţul Gorj, fiind fiul lui Alexandru şi al Mariei Mischie. Este cel mai mic dintre cei 15 fraţi. A absolvit şcoala generală în comuna natală şi a urmat cursurile Şcolii Pedagogice din Bucureşti, în perioada 1959-1965. După 1990, Mischie a fost atât deputat, cât şi senator al României, dar funcţia care l-a făcut cunoscut în toată ţara a fost cea de preşedinte al PSD Gorj, prin intermediul căreia a ajuns şi în fruntea Consiliului Judeţean Gorj. Presa l-a denumit baron local din cauza puterii considerabile pe care o exercita asupra instituțiilor administrative de la nivelul județului.

Mischie a fost arestat în luna martie 2013, fiind condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru comiterea infracțiunilor de trafic de influență și luare de mită. Fostul „baron” de Gorj a fost pus în libertate în mai 2014, după un an şi două luni de închisoare pentru mită.

El avea doi copii, Alexandru, care este medic în Franţa, şi Ioana, regizor.

Foştii colegi din PSD şi nu numai au ţinut să fie alături familiei îndoliate şi au transmis zeci de mesaje de condoleanţe. „Când spui Nicolae Mischie, spui PSD Gorj. A fost membrul fondator al organizației județene, un mentor, un bun strateg, un adevărat lider. Nicolae Mischie a scris file întregi de istorie în PSD, file ce vor rămâne și peste ani. Este un moment cu adevărat trist pentru Organizația PSD Gorj, însă amintirea lui Nicolae Mischie va dăinui veșnic în fiecare dintre noi. Sincere condoleanțe familiei îndoliate! Drumul lin spre îngeri, domnule președinte!”, a transmis Florin Cârciumaru, președintele PSD Gorj.

„Un spirit care a ars puternic timp de 73 ani! De la căldura acestei flăcări s-au încălzit mulți. Nicolae Mischie a încetat din viață, Dumnezeu sa îl odihnească!”, a postat, pe Facebook, Adrian Tudor, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

Vizualizări: 2,452

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: