Nimeni nu vrea să distribuie corn și lapte elevilor din Gorj. „Banii nu acoperă nici ambalajul”

Primăria Slivilești își mai încearcă norocul încă o dată. Organizează o nouă licitație ca să găsească furnizor care să distribuie elevilor mere, lapte și corn. A mai făcut o licitație, luna trecută, dar fără succes. Prețul prea mic nu îi face deloc pe producători să se gândească să participe la aceste licitații. Cu aceeași problemă s-a confruntat și Consiliul Județean care nu găsește furnizori pentru corn și lapte din același motiv.

Pentru cornurile ce vor fi distribuite alternativ cu biscuții, Primăria Slivilești are un buget de circa 9.000 de lei. Vrea să cumpere 15 mii de bucăți. Pentru contractul ce privește distribuirea laptelui în școlile din Slivilești, primăria oferă circa 9.100 de lei. În final, pentru împărțirea merelor în școli, are un buget de aproximativ 4.000 de lei. Sunt prevăzute 6.030 de mere.

Copiii din Gorj nu mai primesc corn și lapte din 2019. Deși anul acesta statul a mărit prețul pe care îl plătește pentru fiecare aliment, firmele tot nu participă la licitații. 99 de bani pentru un iaurt, 65 de bani pentru un corn si 70 de bani pentru un măr este mult prea puțin. Ionel Dobre, managerul public din cadrul Consiliului Județean Gorj a declarat: "La lapte am repetat de două ori achiziția pentru că nu s-a prezentat niciun ofertant, prețurile fiind, în viziunea lor, prea mici".

"La lapte nici nu acoperă la pahar ambalajul și transportul. Din acest motiv, nicio firmă producătoare de panificație din județul nostru sau alt județ nu s-a prezentat pentru a putea să obțină această licitație", a declarat primarul din Slivilești, Sorin Bucurescu, pentru Pro TV.

Contractul prevede acordarea gratuită pentru preşcolari şi pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial de mere, lapte UHT alternativ cu iaurt și produse de panificatie: corn alternativ cu biscuiți uscați, în limita unei valori zilnice/preşcolar/elev.

Vizualizări: 586

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: