O cunoscută societate din Târgu Jiu angajează ucenici

Societatea Grimex din Târgu Jiu va angaja treizeci de ucenici, pe care să-i formeze ca sudori, strungari și lăcătuși mecanici. Societatea primește bani frumoşi de la stat pentru fiecare ucenic angajat.

Tinerii care vor să lucreze pentru Grimex ca ucenici trebuie să se înscrie la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj. Ucenicia la locul de muncă se efectuează în baza unui contract de ucenicie, care reprezintă contractul individual de muncă. În baza acestuia, angajatorul se obligă ca, în afara plății salariului, să asigure formarea profesională a ucenicului într-o meserie potrivit domeniului său de activitate.

Societatea Grimex va primi din partea statului pentru fiecare ucenic angajat o sumă importantă de bani. Cuantumul sprijinului acordat de stat a crescut anul acesta, lucru ce explică și interesul angajatorilor de a coopta tineri pe care să-i formeze la locul de muncă. „Societatea Grimex va trebui să încheie contract de prestări servicii cu un furnizor de formare profesională. După ce trece perioada de probă de 30 de zile lucrătoare, e obligatoriu să vină la noi să încheiem convenția prin care să îi plătim lunar 1.125 lei. Angajatorul îl plătește pe ucenic cu salariul minim brut pe țară. Contractele de ucenicie sunt pe doi ani. Tinerii trebuie să se înscrie la noi și le dăm repartiție la Grimex”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Angajatorii primeau până acum câteva luni doar 300 de lei pentru fiecare tânăr cooptat în vederea calificării lui la locul de muncă. Mai sunt și alte societăți interesate să încheie contracte de ucenicie, susţin reprezentanții AJOFM Gorj.

Vizualizări: 2,035

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: