O echipă din Liga 2 va juca finala Cupei României!

Corvinul Hunedoara scrie istorie în această ediție a Cupei României, 2023-2024. Din postura de echipă din Liga 2 a reușit  calificarea în finală, după ce a trecut de grupe fiind singura cu punctaj maxim, iar în sferturi a învins multipla campioană CFR Cluj (scor 4-0) și în semifinală a eliminat o altă prim-divizionară, pe FC Voluntari (scor 3-1).

Pentru clubul hunedorean a fost a treia semifinală de Cupa României jucată în istoria sa și abia prima calificare în finală, unde va întâlni SC Oțelul Galați sau Universitatea Cluj.

”O calificare istorică pentru această echipă minunată, gașca nebună, așa cum ne spunem noi. E un vis pe care îl aveam încă de la început, greu de atins, dar uitați-ne aici”, au fost primele cuvinte ale lui Alexandru Neașca la conferința de presă de după joc.

Alexandru Neacșa (32 de ani) a fost integralist în fața Voluntariului și a jucat pentru Corvinul în toate cele șapte partide din acest sezon al Cupei României, de fiecare dată ca titular și de două ori a fost înlocuit. A înscris de două ori, în 2-0 cu Chindia și acum, cu FC Voluntari.

Mijlocașul a descris faza golului său, când a marcat cu un șut de la circa 23 de metri ușor lateral dreapta, cu un șut cu stângul, plasat la colțul scurt.

În această ediție de campionat a Ligii 2, mijlocașul care e la Corvinul din ianuarie 2022, de când echipa era în Liga 3, are prezențe în toate cele 23 de meciuri, 21 ca titular, de 12 ori a fost înlocuit și are 4 goluri marcate.

Din nou, Corvinul a avut parte de un stadion plin, chiar dacă a plouat. Publicul a fost alături de jucătorii lui Florin Maxim și i-a împins de la spate. Contra Voluntariului s-a jucat 11 la 11, spre deosebire de meciul cu CFR Cluj, însă cei care au părut a fi din prima ligă au fost fotbaliștii Corvinului.

”Pentru băieți și pentru mine, jucând la Hunedoara, cu stadionul plin, nu poate decât să ne bucure, să ne încurajeze. Oamenii din tribună au stat alături de noi în ploaie de fiecare dată. Așa s-a întâmplat, să plouă de fiecare dată. Ne-a purtat noroc acest lucru și sper să-i facem fericiți și în data de 15 mai”, a vorbit Alexandru Neacșa.

Corvinul este prima finalistă din acest sezon al Cupei României, iar joi seara se decide cine îi va fi adversara, între SC Oțelul Galați și Universitatea Cluj, ambele participante în prima ligă.

Finala este programată și în acest sezon la Sibiu, pe stadionul Municipal, în data de 15 mai 2024.

Galerie foto



Vizualizări: 660

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: