Pandurii va juca în Liga 3 dacă nu se fac două serii de Liga 2

Pandurii Târgu Jiu nu poate face faţă Ligii 2 dacă se va menţine actualul format cu deplasări lungi într-o singură serie. Gorjenii vor două serii pentru a evita deplasările lungi şi costisitoare, mai ales că la fiecare meci vor fi necesare şi alte cheltuieli cauzate de pandemia de coronavirus.

Pandurii aşteaptă în aceste zile o decizie din partea FRF cu privire la modul în care se vor disputa meciurile din Liga 2. Gorjenii nu au posibilitatea financiară de a susţine jocuri de Liga 2 cu deplasările lungi pe care le presupune o singură serie. Chiar dacă se aşteaptă la câştigarea procesului de la Înalta Curte, cei de la Pandurii ia în calcul şi înscrierea în Liga 3 unde cheltuielile ar fi mai reduse. „Cu procesul pentru cotizaţia aferentă anilor 2014 – 2017 suntem la Înalta Curte şi a trecut de camera de filtru. Sperăm ca într-o lună de zile să fie finalizat.  

Echipa a început acum o lună de zile pregătirea şi cantonamentul de vară. Aşteptăm să se definitiveze care este formatul Ligii a doua şi care este poziţia noastră şi unde vom participa”, a explicat principalul creditor de la Pandurii, Marin Condescu, care cunoaşte foarte bine situaţia financiară a clubului şi susţine că Pandurii nu poate juca în Liga 2 cu doar o serie ci numai dacă vor exista două serii, ceea ce ar presupune  deplasări mai scurte: „Din punct de vedere financiar, la cum se prezintă acum echipa, cred că cea mai bună soluţie ar fi să joace în Liga a treia ca să putem să ne reorganizăm din toate punctele de vedere şi să vină şi banii de la procesul aflat la Înalta Curte, şi să atacăm după aceea promovarea. Dacă se vor face două serii în Liga a doua putem juca în Liga a doua. Vor fi 21 de echipe în Liga 2 iar distanţele sunt colosale, de exemplu de la Baia Mare la Constanţa sau de la Constanţa la Arad. Din punctul acesta de vedere al deplasărilor lungi, şi adăugând şi celelalte probleme că se joacă fără spectatori şi mai apare şi testarea obligatorie care, pentru fiecare meci va fi undeva la 6000 de lei pentru echipă. Toate aceste lucruri sunt foarte greu de dus din punct de vedere financiar”.

Cei de la Pandurii încearcă astfel să forţeze FRF să accepte două serii de Liga 2, poziţie pe care o au multe cluburi de Liga 2 care nu mai pot suporta deplasările foarte lungi. ASU Politehnica Timişoara a transmis chiar o scrisoare deschisă miercuri către oficialii FRF prin care solicită, în numele mai multor cluburi, două serii de Liga 2.

Vizualizări: 1,209

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: