Pandurii visează maxim la play-off

Pandurii nu cred că au şanse să ajungă în grupele Europa League. Elevii lui Pustai vor porni din turul 2 preliminar al competiţiei şi trebuie să elimine 3 echipe ca să ajungă în grupe.

Pandurii vor beneficia de statutul de cap de serie doar în turul 2 preliminar. Asta înseamnă că gorjenii vor trebui să aibă noroc maxim la tragerile la sorţi pentru turul 3 şi play-off ca să aibă o şansă cât de mică să ajungă în grupe.

Între vis şi realitate

Pandurii ar trebui să creadă totuşi în vise. La începutul sezonului nimeni nu le dădea şanse să ajungă în cupele europene. Visul s-a transformat însă în realitate. Nistor şi compania au prins chiar locul 2 şi un bilet sigur spre Europa League. Ca să câştige însă bani frumoşi de pe urma aventurii europene, gorjenii trebuie să ajungă în grupele competiţiei. Asta e însă o misiune extrem de grea. Pandurii ar trebui să elimine 3 echipe ca să ajungă acolo. Statutul de cap de serie va dispărea în turul 3 şi într-un eventual play-off. „Drumul e lung şi, să fim realişti, şanse la grupe nu prea avem. Putem trece de turul doi, unde suntem capi de serie, dar după aia se îngroaşă treaba. În turul trei putem să întâlnim Stuttgart, Sevilla sau Udinese, în cel mai rău caz. Dacă vom avea noroc la „tragere”, să zic, putem ajunge în play-off, dar acolo cred că e capăt de linie. Vom da piept cu echipe foarte, foarte puternice”, spune unul din cei mai buni panduri în sezonul precedent, Voiculeţ.

28 – de meciuri a jucat Voiculeţ pentru Pandurii în sezonul trecut, timp în care a marcat de 3 ori. Mijlocaşul care va împlini 28 de ani în august e evaluat acum la 1 milion de euro

Mai întâi să evite croaţii

Până la grupe însă, pandurii trebuie să înceapă de jos, de la turul 2 preliminar. Elevii lui Pustai au prins la limită urna capilor de serie aşa că nu au şanse să dea peste o echipă foarte puternică. În cel mai rău caz, Voiculeţ şi compania vor da piept la debutul în Europa cu Lokomotiv Zagreb din Croaţia, FK Jagodina din Serbia sau Khazar Lankaran din Azerbaidjan. „În turul doi aş vrea să-i evităm pe cei de la Lokomotiv Zagreb, restul adversarilor sunt accesibili. După, cam toate echipele vor fi greu de bătut, mai ales în play-off. Acolo putem să dăm peste Tottenham, Fiorentina sau Dinamo Kiev. Să fim serioşi, acolo va fi prăpăd!”, mai spune Voiculeţ care nu prea crede nici în varianta unor întăriri serioase pentru Europa. „Noi de obicei am vândut, nu ne-am întărit, poate măcar în această vară se va schimba strategia. Şi şansele noastre ar creşte, dar tot ar fi extrem de greu.”

„Toată lumea e încântată că am terminat imediat în spatele Stelei şi că vom participa în preliminariile Europa League. Toţi au aşteptări foarte mari de la noi acum, dar greul de-abia începe.”      Claudiu Voiculeţ, Pandurii

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: