Pedelistul Cupă, candidat cu şanse în ochii USL

Democrat-liberalii gorjeni nu şi-au lansat până acum candidaţii la parlamentare şi nu au vorbit decât „pe surse” de o posibilă candidatură a lui Ion Cupă, directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj. Liderii USL îl laudă pe Cupă şi spun că acesta va câştiga alegerile dacă va candida pe Colegiul 1, în care acum este deputat Dan Ilie Morega.

USL va da Colegiul 1 Partidului Conservator, unde a fost anunţată o posibilă candidatură a unui medic din Bucureşti, Adrian Stamatoiu. Conservatorii au un singur primar pe acest colegiu, pe Florinel Ţuilă la Cătunele, dar acesta nu se sfieşte să spună că democrat-liberalul Ion Cupă este un candidat mai bun. „Domnul Cupă e din Cătunele, e foarte apreciat în zona noastră. Eu am o părere bună despre dânsul, e un om deschis, popular, bătăios”, a declarat Ţuilă la Radio Infinit. Ţuilă crede că nominalizarea de către PC a unui candidat din Bucureşti este o greşeală.

Un alt primar din colegiu, Marian Rotaru de la Leleşti, are numai cuvinte bune despre Cupă. Mai mult, deşi avea de când să candideze independent sau din partea USL, Rotaru spune acum că va alege un alt colegiu, deoarece Cupă I se pare un candidat bun. “Domnul Cupă este un profesionist, s-a văzut asta în ultimii ani. În timp ce PD-L îşi promovează valorile, noi cei de la USL le ţinem de-o parte. O să vedeţi ce palmă va fi pentru USL prin această candidatură. Eu, dacă va candida domnul Cupă, îmi voi alege alt colegiu. Nu neapărat pentru că este mai bun ca mine, dar ştiu că este un profesionist şi un bun manager”, a spus Marian Rotaru, vicepreşedinte PSD Gorj.

REACŢIE

Actualul deputat de pe Colegiul 1 Padeş-Tismana, Dan Ilie Morega, a criticat şi el nominalizarea lui Stamatoiu din partea PC. „Pe mine nu mă deranjează că PC vrea să îşi pună candidat pe Colegiul 1, dar să nu pună un venetic. În ultimii 22 de ani s-a dovedit s-a dovedit că veneticii au furat voturile şi au plecat”, a spus Morega, care acum câteva săptămâni declarase că are susţinerea liderilor USL de la nivel central pentru un nou mandat.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: