Perioada ideală în care se plantează roșiile

Primăvara este anotimpul în care se plantează numeroase răsaduri de legume în grădină dar și în solar. În ceea ce privește tomatele, trebuie să se țină cont atât de perioada calendaristică, cât și de condițiile de mediu.

Roșiile au nevoie de o îngrijire specifică, de când sunt plantate în pământ și până când sunt culese. Atunci când planta de roșie are 10-15 cm înălțime, ea este suficient de rezistentă pentru a fi transferată în pământul din grădină sau din solar.

Înainte de a planta roșiile în câmp deschis, trebuie să ții cont de prognoza meteo. Este ideal ca temperaturile să fie stabile atunci când plantezi roșiile în grădină. Răsadurile pot fi puse în pământ dacă temperaturile nocturne nu mai scad sub 7 grade Celsius. În general, vremea este prielnică pentru a planta roșiile în aer liber în luna mai dar în solarii pot fi plantate mai devreme.

În prima decadă a lunii se plantează roșiile în regiunile calde, în sudul și vestul țării iar în a doua decadă a lunii se plantează tomatele în zonele cu temperaturi moderate, cum ar fi nordul și estul țării.  Finalul lunii mai este perioada ideală pentru a planta roșiile în zonele răcoroase, cum ar fi cele montane.

Dacă temperaturile scad sub 3 grade, plantele firave pot îngheța. Țineți cont că tomatele se plantează la o adâncime de 15 cm iar în sol, temperatura medie trebuie să se situeze în jurul valorii de 12 grade.

Vizualizări: 8,930

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: