Poliţiştii îi cer „decât demisia” ministrului Carmen Dan

Fosta secretară a lui Liviu Dragnea, acum ministru de Interne, a ajuns de râsul poliţiştilor. Aceştia nu se feresc să o ironizeze pe paginile de socializare şi să îi ceară „decât demisia” lui Carmen Dan, asta după ce aceasta a greşit într-o declaraţie publică, folosind „decât” în loc de „doar”. O greşeală din păcate frecventă, dar inadmisibilă la un ministru.

Carmen Dan a reuşit să îi înfurie pe poliţişti după ce a cerut demisia şefului de la serviciul Omoruri din poliţia capitalei, un poliţist care are rezultate profesionale excelente, dar care şi-a permis să critice noile legi ale justiţiei, care scot înregistrările audio-video din mijloacele de probă. Şi a mai criticat faptul că victima nu poate fi audiată decât în prezenţa suspectului, Radu Gavriş atrăgând atenţia asupra faptului că nu poţi pune un copil abuzat faţă în faţă cu un pedofil. Carmen Dan a încercat să-l scoată pe Gavriş ţap ispăşitor în cazul poliţistului-pedofil.

Pentru prima dată, poliţiştii au reacţionat în masă, primul dintre ei fiind Marian Godină. Dar, de această dată, nu a fost singurul. „Un poliţist pedofil, dar şi o poliţie violată”, a scris un poliţist pe facebook, atrăgând atenţia asupra faptului că poliţia este deprofesionalizată prin influenţe şi decizii administrative. „Recunosc, şi eu sunt uşor agramat, dar sunt Decât agent de poliţie”, a scris un alt poliţist, care le recomand0ă colegilor lui să strângă rândurile. „Doamna ministru! Dar nu vreţi dumneavoastră să facem toţi un pas în spate? Că noi ne-am saturat!”, este o altă postare. Şi multe alte reacţii, toate asumate, cu nume şi prenume.

Traian Berbeceanu, un alt poliţist cunoscut opiniei publice din toată ţara, a postat mesaje de solidarizare cu Gavriş, aşa cum a făcut şi Marian Godină, iar la apelul lui mulţi alţi poliţişti din ţară. „Am ales să îmi exprim susţinerea pentru un poliţist de excepţie, pentru un profesionist desăvârşit! Am ales să îmi exprim dezacordul faţă de o decizie strâmbă, nesusţinută de argumente, fără legătură cu activitatea exemplară a colegului meu! Vă sunt alături, domnule comisar Radu Gavriş!”, a scris Berbeceanu.

Carmen Dan a mai cerut o demisie, cea a şefului IGPR, Bogdan Despescu, dar premierul Mihai Tudose nu l-a demis. Cel puţin, nu deocamdată, preferând să îi ceară acestuia un raport cu privire la cazul poliţistului-pedofil, în termen de o săptămână. Mai mult, cel nominalizat de Carmen Dan ca succesor al lui Despescu, a declinat oferta.

În acest context, pare evident că există doar două posibilităţi pentru Carmen Dan: să îşi dea demisia sau să fie demisă.

Vizualizări: 790

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: