Pompierii vor putea acționa mai rapid în Rovinari

Pompierii vor putea interveni mult mai rapid, de acum înainte, în orașul Rovinari. Acolo a fost inaugurat un nou punct de lucru și salvatorii vor acționa și mai prompt decât până acum. Tragediile petrecute de-a lungul anilor în oraș au făcut autoritățile să înceapă demersurile să aibă mai aproape pompierii. Și au reușit. La eveniment au luat parte și ministrul Sănătății și secundul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Noul punct de lucru al pompierilor a fost realizat în centrul orașului, în apropierea Casei de Cultură din Rovinari. “Inaugurăm astăzi (n.r. joi) punctul de lucru din orașul Rovinari, subunitate componentă a detașamentului de Pompieri Motru din cadrul ISU Gorj. Ipoteza înființării acestui punct de lucru a fost dată atât de faptul că, în orașul Rovinari, funcționează Sucursala Electrocentrale Rovinari, trei fabrici, și tragediile care au avut loc în oraș în ultimii ani. ne amintim, șase copii cu vârste între șase luni și șapte ani, împreună cu tatăl lor, au decedat în urma intoxicării cu gaz metan provenit de la o instalație improvizată de racordare la conducta cu gaze”, a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

Și ca astfel de tragedii să nu se mai repete, pompierii vor fi, de joi, mai aproape de localnicii din Rovinari și, implicit, vor putea interveni mult mai rapid. După ce a fost tăiată panglica la noul punct de lucru, ministrul și autoritățile locale și județene au ajuns la Spitalul Orășenesc din Rovinari, unde au fost inaugurate un tomograf și RMN-ul, două aparate de care era nevoie ca de aer în zonă.

„Sunt investiții de care era nevoie. Este un punct de lucru absolut necesar. E ceva deosebit ce am putut să vizitez acolo. Este o investiție nouă, compartimentată exact după cerințele actuale, iar referitor la spital, un exemplu de bună practică, un exemplu de foarte bună implicare a autorităților locale”, a declarat ministrul Sănătății, după vizita făcută în spitalul din Rovinari.

Vizualizări: 902

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: