Ponta şi Antonescu, pe listele de la europarlamentare

Foştii copreşedinţi ai Uniunii Social Liberale vor fi în luna mai 2019 adversari în alegerile parlamentare. Victor Ponta va fi primul pe lista Pro România, iar Crin Antonescu va avea un loc eligibil pe lista PNL, pe care s-ar putea regăsi şi Vasile Blaga.

Fostul preşedinte al liberalilor Crin Antonescu anunţă că şi-a depus documentele pentru a intra pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare ce vor avea loc anul viitor. „Am depus documentele pentru candidatura la PE. Pe circuitul normal, stabilit de deciziile PNL pentru orice alt membru”, a precizat Antonescu, marţi. În prezent este europarlamentar soţia lui Crin Antonescu, Adina Vălean, dar aceasta nu va mai prinde loc eligibil.

Şi Vasile Blaga, fostul co-preşedinte al PNL, a confirmat că şi-a depus candidatura. Liberalii îşi pot depune candidaturile pentru alegerile europarlamentare până pe 1 octombrie.

 Candidează, dar nu pleacă

Şi Victor Ponta va fi pe listă, dar spune că nu va pleca la Bruxelles, ci candidează doar pentru a garanta lista. „Am luat o decizie în cadrul conducerii centrale. La Parlamentul European eu voi fi pe primul loc, dar nu merg la Bruxelles. Mă voi retrage ca să intre ceilalţi, dar în felul acesta vreau să arăt că fiecare din cei de pe listă este un om pe care îl asum. Dacă eu pun numele Victor Ponta pe primul loc, arăt că cel de pe locul doi, trei, patru, cinci, şase sunt oameni pe care eu îi garantez şi în care eu am încredere. Nu au ajuns acolo prin diverse jocuri”, a precizat Ponta într-o declaraţie de presă făcută la Botoşani. Evident că nu l-a uitat nici pe Liviu Dragnea în acest subiect, el provocându-l pe liderul PSD să se pună la rândul său pe primul loc pe lista PSD cu candidaţi la europarlamentare. „Înţeleg că şi domnul Orban de la PNL va fi pe primul loc, şi domnul Cioloş, şi mă aştept ca şi domnul Liviu Dragnea la PSD să fie pe primul loc, ca să îi garanteze pe cei care vin. Că o fi Dăncilă, că o fi Carmen Dan, cine o fi... Că or fi toţi din Teleorman, nu e o problemă. Important este să ne asumăm”, a mai spus Victor Ponta.

Soţia lui Ponta, Daciana Sârbu, este europarlamentar, fiind aleasă în 2014 din partea PSD.

Vizualizări: 1,396

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: