Prăjitură cu seminţe de mac şi ciocolată

Reţeta de prăjitură cu mac este un desert extrem de gustos, care vă va cuceri din prima. Prăjitura este foarte aromată, se prepară foarte simplu și din cele mai accesibile ingrediente.

Desertul delicios cu fulgi de cocos și mac este soluția perfectă când sunteți în pană de idei dar și în criză de timp.

Ingrediente:

– 150 g de unt

– 1 linguriță praf de copt

– 2 ouă

– zahăr vanilat

– 0,5 lămâie (coajă rasă)

– 150 g de smântână

– 100 g de ciocolată

– 1 pahar de zahăr

– 0,5 pahar fulgi de cocos

– 0,5 pahar semințe de mac

– 1 pahar de făină cernută

Mod de preparare: Topiți 100 g de unt, folosind cuptorul cu microunde. Combinați apoi într-un bol untul topit cu semințele de mac, fulgii de cocos, zahărul vanilat după gust și zahărul tos. Mixați bine ingredientele, apoi adăugați ouăle și smântâna.

Amestecați bine ingredientele, folosind mixerul. Încorporați apoi în bolul cu ingredientele mixate făina cernută cu praful de copt și coaja rasă de lămâie şi omogenizați aluatul.

Turnați aluatul într-o formă de copt, tapetată cu hârtie şi dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 30-40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

Scoateți apoi desertul din cuptor și lăsați-l să se răcească. Combinați untul rămas cu ciocolata într-un vas şi topiți ingredientele, folosind cuptorul cu microunde. Răspândiți glazura pe toată suprafața prăjiturii, apoi decorați-o cu niște fulgi de cocos. Dați desertul la frigider pentru 10-20 minute, până se va întări glazura.

Vizualizări: 1,521

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: