Prefectura face plăţile pentru membrii secţiilor de votare

Instituţia Prefectului Gorj va plăti indemnizaţiile pentru luna aprilie, aferente preşedinţilor, locţiitorilor şi membrilor circumscripţiilor electorale săptămâna viitoare. Aceştia vor primi câte 85 de lei pentru fiecare zi de activitate, la care se va calcula impozitul de 16%. Dacă vor exista solicitări Prefectura va plăti acum şi personalul auxiliar de pe lângă birourile electorale de circumscripţie. În caz contrar banii se vor acorda într-o singură tranşă, după alegerile locale.


Preşedinţii circumscripţiilor electorale sunt aşteptaţi să aducă pontajele la Instituţia Prefectului până pe data de 10 mai. „Până marţi trebuie aduse pontajele de la birourile electorale de circumscripţie. Acestea vor fi verificate şi calculate, iar, cel mai probabil, săptămâna viitoare vor fi făcute plăţile. Tot cu această ocazie se vor plăti, pentru cei care solicită, şi membrii personalului auxiliar de pe lângă birourile electorale de circumscripţie judeţeană şi comunale”, a declarat Sorin Arjoca, subprefectului judeţului Gorj.
Instituţia Prefectului va plăti doar indemnizaţiile, iar decontarea transportului revine primăriilor. „Membrii birourilor electorale vor primi pentru fiecare zi de activitate suma de 85 de lei, la care se va calcula impozitul de 16%. Toate celelalte cheltuieli, precum decontarea transportului, cad în sarcina autorităţilor locale. Membrii birourilor electorale de circumscripţie mai au dreptul la o diurnă de 17 lei pentru fiecare zi în care desfăşoară activitate mai mult de 8 ore”, a mai precizat Arjoca.

Vizualizări: 991

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: