Primăria Negomir, în colaps din cauza situaţiei CEO

Primăria Negomir traversează grave probleme financiare, având datorii la stat şi fiind aproape de blocarea conturilor, dar şi la utilităţi şi salarii. Primarul Tudor Oiţă susţine că închiderea punctelor de lucru ale carierelor, de pe zona Negomir, au redus bugetul primăriei cu aproape 100 de mii de lei lunar. Extrem de mult pentru o primărie de nivelul celei din Negomir.


Negomir este o comună cu o intensă activitate minieră. Două sate au fost demolate, iar cetăţenii expropriaţi. Chiar dacă disconfortul era major, comunitatea se bucura de banii pe care primăria îi încasa lunar. Acum însă, nu mai primeşte niciun ban deoarece CEO a închis punctele de lucru de pe raza comunei. „Mai încasam cote din impozitul pe venit Pinoasa, Jilţ Nord şi Jilţ Sud. Circa 100 mii de lei lunar. La 1 iunie am constatat că nu ne mai vin bani, activitatea s-a restrâns. Pe raza comunei nu mai sunt puncte de lucru ale CEO şi nu ne mai vin bani la bugetul local. Când am fundamentat bugetul ne-am bazat pe nişte sume, 1,2 milioane de lei pe an de la complex şi de la 1 iunie nu am mai primit niciun ban“, a declarat primarul Tudor Ooiţă. Din acest motiv, primăria are mari probleme financiare. „Abia reuşim să plătim iluminatul public. Salariile... avem contribuţiile restante pe două luni, acum pe 5 noiembrie dacă nu vom primi anumite sume tot de la complex, ce mai au restant, nu o să ne putem lua salariile, plus partea de utilităţi“.
Şansa lor este rectificarea bugetară. Primăria are arierate de achitat şi lunar trebuia să vireze la stat 5%. În scurt timp nu va mai avea aceşti bani, spune primarul, iar conturile vor fi blocate. „Şansa noastră este rectificarea de buget, altfel o să fim blocaţi total.  Vin sărbătorile şi noi vom fi obligaţi să închidem iluminatul public. Avem 500 de mii arierate şi riscăm să avem conturile blocate“, a mai spus primarul, care a adăugat că pentru investiţii în comună se bazează pe fonduri europene şi guvernamentale.

Vizualizări: 2,040

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: