Primarii gorjeni, nemulțumiți de greva cadrelor didactice: Fac jocuri politice

Primarii gorjeni nu văd cu ochi buni greva cadrelor didactice și consideră că dascălii sunt folosiți în lupte politice. Mai mult decât atât, edilii consideră că salariile profesorilor sunt decente pentru timpul efectiv de lucru cu elevii, iar dacă s-ar lua după rezultatele din ce în ce mai proaste ale elevilor, dascălii nu își justifică veniturile salariale.

Printre primarii nemulțumiți de greva cadrelor didactice se numără primarul din comuna Stejari, Robert Păiuși, care consideră că rezultatele proaste ale elevilor arată clar munca și pregătirea dascălilor.

”Cum să faci grevă la 4.000 de lei pe lună pentru 4 ore muncite zilnic. Dacă ne uităm la rezultatele elevilor obținute la evaluarea națională sau la bacalaureat în ultimii 10 ani, sunt catastrofale. Ceea ce se întâmplă este o mișcare populistă electorală. Sunt de acord să le dea măriri salariale dar în urma unor reexaminări cu supraveghere video. Activitatea lor se reflectă în rezultatele elevilor care sunt din ce în ce mai proaste. Li se decontează transportul, mie nu mi-l decontează nimeni. Dacă eu semnez o hârtie aiurea pot să mă duc la pușcărie, dar dascălii care distrug elevii de câteva generații încoace nu pățesc nimic”, a declarat Robert Păiuși.

Nici primarul din comuna Slivilești nu este de acord cu protestele din domeniul educației și îi îndeamnă pe dascăli să înceteze să facă jocurile politice ale sindicatelor și să se întoarcă la clase. Dacă totuși sunt nemulțumiți de salarii să-și dea demisia și să muncească la privat.

”Am o părere foarte proastă despre această grevă a dascălilor. Pe lângă zilele libere de la stat, au vacanță de Crăciun, au vacanță de Paște, au trei luni de vacanță vara și se plâng de faptul că muncesc 4 ore pe zi pe 5.000 de lei lunar. Păi atunci funcționarii publici care muncesc zilnic 8 ore, fără atâtea vacanțe ar trebui să ia 10.000 de lei lunar. Lumea e foarte supărată pe ei.  Forțează lucrurile cu aceste negocieri și în pandemie plângeau pe la ușile primarilor că nu mai începe școala odată. Se exagerează. Am înțeles două, trei zile, dar nu să se ajungă aici. Am vorbit și eu cu senatori, cu deputați și au spus clar că nu pot să le dea mai mult decât le-au oferit. Și până la urmă, hai să nu ne mai plânge atât, dacă nu le mai convine să-și dea demisia și să plece în privat. Trebuie să înțeleagă faptul că, totul este politic, să-și vadă de treabă și să dea drumul la școli că și așa mulți dascăli ar intra la ore dar nu sunt lăsați de sindicate”, a precizat primarul Sorin Bucurescu.

Vizualizări: 1,375

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: