Primarii şi oamenii de afaceri, îndrumaţi spre accesarea fondurilor europene

 Consiliul Judeţean Gorj vine în sprijinul reprezentanţilor mediului de afaceri şi al autorităţilor locale prin organizarea, în parteneriat cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, a unei sesiuni de informare privind oportunităţile de finanţare active în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020. Sesiunea de informare va avea loc pe data de 9 martie, începând cu ora 11:00, în sala Maură a Instituţiei Prefectului.

 Primarii şi oamenii de afaceri vor avea posibilitatea să afle informaţii privind accesarea fondurilor europene, direct de la reprezentanţii Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, care vor veni la Târgu Jiu săptămâna viitoare. Sesiunea de informare va fi organizată de către Consiliul Judeţean, în sala Maură a Instituţiei Prefectului. „Ne-am propus ca de fiecare dată când se deschid sesiuni de finanţare, atât pentru UAT, cât şi pentru persoane juridice, cei de la ADR să vină să informeze, să dea consultanţă. În ultimii ani, foarte multe firme private s-au adresat fondurilor europene şi sunt convins că vor fi prezente în data de 9 martie să consulte reprezentanţii ADR”, a declarat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

În cadrul Programul Operaţional Regional 2014- 2020, priorităţile sunt adresate microîntreprinderilor şi IMM-urilor pentru: promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi şi prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri, prin construirea, modernizarea şi extinderea spaţiului de producţie, termenul de depunere a dosarelor fiind data de 27 aprilie; precum şi sprijinirea creării şi extinderii capacităţilor avansate de producţie şi dezvoltarea serviciilor, termenul de depunere a dosarelor fiind data de 23 august 2017. În cazul acestei măsuri, beneficiarii eligibili sunt societăţile care se încadrează în categoria IMM-urilor din mediul urban, precum şi întreprinderile mijlocii din mediul rural. Investiţiile eligibile pentru co-finanţare în cadrul acestui apel includ: investiţii finanţabile prin ajutor de stat regional (construirea, extinderea spaţiilor de producţie; dotarea cu active corporale, necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line), dar şi investiţii finanţabile prin ajutor de minimis (implementarea procesului de certificare a produselor, serviciilor sau diferitelor procese specifice, sistemelor de management al calităţii, mediului sau sănătăţii).

Vizualizări: 294

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: