Primarul din Roșia de Amaradia, la mâna executorului judecătoresc

Primarul din Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman, speră să nu fie adevărată vestea că nu sunt bani pentru rectificarea bugetară. Primăria are nevoie de bani pentru plata unor sporuri câștigate de profesori în instanță. În lipsa banilor, un executor judecătoresc va bloca activitatea primăriei până la plata celor 460.000 de lei. Cotojman a dat un interviu pe această temă la Radio Infinit.

Reporter: Se aude că nu vin bani la rectificare. Ce veți face?

Liviu Cotojman: Țin să vă spun că vom încheia cu greu anul financiar bugetar, având în vedere că am o lună restanță la salarii, iar datoria la profesori, pe care eu o consider ca un arierat, mă va pune în situație în perioada următoare ca să plec cu solicitări către București, către minister, astfel încât să găsesc o modalitate pentru a primi sumele pentru a achita această datorie către cadrele didactice.

Reporter: Aveți și alte soluții să plătiți profesorii?

Liviu Cotojman: Nu, risc să am blocaj la sursă, adică să nu mai pot face nici cheltuieli de funcționare, pentru că există o altă acțiune pe rol, a executorului judecătoresc, care chiar lucrul acesta îl solicită, adică blocare la sursă definitiv și toate sumele de bani care se strâng în conturile primăriei vor fi sub atenta supraveghere a executorului judecătoresc. Adică vom fi puși în situația să nu putem plăti nici cheltuielile de funcționare.

Reporter: Problema asta cu plata sporurilor câștigate în instanță e veche, de ce nu își găsește rezolvare?

Liviu Cotojman: E o situație foarte delicată la Roșia de Amaradia și sper ca instituțiile abilitate ale statului, Consiliul Județean, parlamentarii de Gorj, cu care am purtat discuții, cu fiecare, să găsească o soluție să rezolvăm această problemă cu care mă confrunt la Roșia de Amaradia de circa un an și jumătate.

Reporter: Despre ce sume vorbim?

Liviu Cotojman: Datoria la profesori este de 460.000 de lei, ne-am însușit-o ca și arierat, bazându-mă pe legislația în vigoare, care spune că începând cu 2017 prioritate la rectificare au arieratele declarate. Dacă nu vin bani la rectificare, rămânem în această situație delicată. Am făcut demersuri la minister să preia Inspectoratul Școlar, pentru că nu noi am dat aceste sporuri, dar ni se motivează că inspectoratul nu a fost parte în proces.

Vizualizări: 904

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: