Primarul din Stăneşti a răbufnit: Nu suntem ajutaţi. Am obţinut lemne prin miloagă

Primarul comunei Stăneşti, Ştefan Blideanu, a răbufnit marţi în Comisia de Dialog Social şi le-a reproşat autorităţilor judeţene că nu este sprijinit. La Stăneşti abia au fost plătite salariile pe iulie, iar lemnele la şcoli au fost asigurate din sponsorizări.

Primarul din Stăneşti le-a strigat autorităţilor judeţene că i-au închis uşile în nas când a căutat înţelegere la Consiliul Judeţean şi Instituţia Prefectului având în vedere că salariaţii primăriei nu şi-au mai luat banii de două luni. „De promis ni s-au promis multe dar promisiunile nu ţin de cald. Nu văd de ce cetăţenii din Stăneşti ar trebui să sufere, sunt mai proşti decât cei din Negomir, de exemplu? Tocmai pentru că suntem printre comunele sărace, am fi avut nevoie de sprijin mai mare şi de proiecte aprobate”, a spus primarul Ştefan Blideanu, care a vurt să insinueze că administraţia nu-l ajută pentru că este primar liberal.

Afirmaţiile nu i-au căzut deloc bine prefectului Ciprian Florescu care i-a amintit că problemele comunei nu sunt de ieri de azi iar fostul primar a fost PSD. „Nu este vina nimănui că un primar are mai mult proiecte aprobate decât comuna Stăneşti. Aţi plecat de la o idee greşită, că cineva are ceva cu dumneavoastră. Dvs. aveţi acolo o moştenire, ce culoare avea carnetul de partid al fostului primar?”, a spus prefectul de Gorj, Ciprian Florescu.

„N-am fost în Barcelona sau Dubai”

Primarul a continuat şirul reproşurilor şi i-a transmis prefectului că a chibzuit cât a putut banul public şi nu s-a plimbat ca alţi primar prin ţări străine sub pretextul unor cursuri. „Stăneşti, deşi suntem comună limitrofă Târgu Jiului, cinci sate sunt neasfaltate complet, un sat este asfaltat pe jumătate, cred că suntem cei mai rămaşi în urmă din acest judeţ. Cheltuieli nu ne-am permis, n-am fost la cursuri, n-am fost pe nicăieri, nici la Barcelona, nici în Dubai, am încercat să ţin de bani. N-am aruncat cu banii în stânga şi-n dreapta, dar dacă nu suntem ajutaţi...”, a spus primarul Blideanu.

Primarul abia a reuşit să facă rost de lemne pentru încălzirea şcolilor, şi alea din sponsorizări. Însă, furnizorii de energie electrică îi bat la uşă. „Cele mai mari riscuri este să întârziem plata unor facturi, să nu ni se ia gunoiul, să ni se taie iluminatul public, transportul la elevi abia l-am achitat. Lemne luăm pe sponsorizare, că nu avem bani nici să luăm lemne pentru şcoli. Două şcoli le avem pe gaze, una este pe lemne, azi îmi vine o maşină, săptămâna viitoare încă una, tot aşa din miloagă. Dânşii promit, ne-au mai promis, dar cred că n-au de unde. Nici promisiunile nu mai ţin de cald oricum”, a spus primarul Ştefan Blideanu.

Vizualizări: 1,477

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: