Profesor: Astfel de diferențe sunt incredibile

Diferențe uriașe de punctaj după recorectarea lucrărilor la Evaluarea Națională. Doi elevi din Gorj, de la aceeași unitate de învățământ, au primit notele la care se așteptau abia după contestații. De la 6 s-a ajuns la 10, iar de la 2,25 la nota 7,90! Ambele note contestate au fost la Matematică. Situații similare s-au înregistrat și în alte județe din țară.

Președintele Societății Române de Științe Matematice, Radu Gologan, spune că aceste diferențe ar putea fi cauzate de lipsa de experiență a profesorilor care au făcut prima corectură.

„Sunt diferențe prea mari și nu mi le explic. Poate că greșelile sunt în altă parte, nu în calitatea răspunsurilor copiilor. Poate la trecerea notelor. La Matematică se acceptă 0,5 maxim de diferență în situații de interpretare. Când se recorectează, diferențele sunt mai mici de 0,25. Nu există nicio explicație. La Matematică astfel de diferențe sunt incredibile... Poate profesorul nu are experiență și nu îi acordă copilului dreptul de a interpreta sau să dea o altă demonstrație. Categoric ar trebui văzut... dacă sunt din vina profesorilor, este o problemă mare”, a spus profesorul Radu Gologan, la Digi24.

În Gorj, 70,8% dintre elevi au obținut medii peste 5, sub media pe țară.

Vizualizări: 1,571

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: