Protestatar: Nu plec de aici până nu îmi dau decizia conform instanței

Un fost angajat al Complexului Energetic Oltenia a intrat în greva foamei, în fața Casei de Pensii Gorj. Acesta este nemulțumit de calculul pensiei.


Alin Glăvan a intrat astăzi în greva foamei. Fostul salariat al CEO a dat în judecată Casa de Pensii Gorj pentru a obține aplicarea prevederilor Legii nr.197/2021.


“Protestez pentru că am ieșit la pensie pe Legea 197 și nu mi s-au aplicat toate drepturile. Am dat în judecată Casa de Pensii, am câștigat procesul, am primit decizia, motivarea instanței, iar Casa de Pensii mi-a emis o nouă decizie de pensionare care nu a respectat această decizie a instanței. Instanța îi obliga la calculul punctajului meu, stagiului meu complet de cotizare să se împartă la 25 de ani, ei mi-au împărțit la 35 de ani. Legea spune că la 25, iar perioadă asimilată grupei întâi de muncă este de 50 % până în 2001. Ieri mi-au calculat punctajul la 25%, iar ca să dau iar în judecată, s-o iau iar de la capăt cu același proces, pe aceleași drepturi, e de durată. Nu mai accept, nu mai suport. Pe primul proces m-am judecat aproape un an. Ar fi o diferență cam în jur de 2.500 de lei la pensie, pe care nu i-am primit un an de zile”, a spus Glăvan pentru Radio Infinit.

Alin Glăvan afirmă ca a fost chemat la discuții de către conducerea Casei de Pensii Gorj și că nu va renunța la greva foamei până nu se va pune în aplicare motivarea instanței: “Cei de la Casa de Pensii mi-au spus că nu mă încadrez la calculul de la 25%, m-au chemat să-mi arate niște paragrafe pe acolo din nu știu ce lege. Hotărârea o am și eu o are și Casa de Pensii. În termen de 30 de zile instanța nu îmi elibera motivarea, deci ceva nu e în regulă. După 50 de zile m-am dus în greva foamei în fața instanței ca să-mi cer motivarea. Termenul legal este de 30 de zile și atunci când m-am dus cu greva foamei într-o oră mi-au dat și mie motivarea și Casei de Pensii. Am fost chemat de către doamna directoare a Casei de Pensii la discuții, la fel mi s-a explicat că eu nu mă încadrez la calcul și să merg acasă că vor mai analiza. Atunci eu am coborât jos de la doamna și am intrat iar în greva foamei. Am fost chemat iar de doamna directoare și mi s-a spus că se va face calculul la 25 de ani în câteva zile și eu am spus că nu plec de aici până nu îmi dau decizia conform motivării instanței”.

Vizualizări: 1,526

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: