Puţul de la Floreşteni, închis pentru că nu are paznic

Localnicii din satul Floreşteni, oraşul Târgu Cărbuneşti ar putea să meargă din nou kilometri întregi pe jos pentru a face rost de o găleată cu apă. Primarul localităţii anunţă că puţul forat în zonă anul trecut va fi închis dacă legea nu va permite angajarea unui paznic.

Satul Floreşteni nu este racordat la reţeaua de alimentare cu apă a oraşului Cărbuneşti. Astfel, cei peste 500 de localnici mergeau, până anul trecut şi 4-5 kilometri pe jos pentru a lua apă de la cea mai apropiată fântână. Coşmarul oamenilor a luat sfârşit în urmă cu două luni când primăria a inaugurat un puţ în zonă iar în sat au fost amplasate pompe stradale. Acum însă coşmarul va reîncepe întrucât puţul va fi închis pentru că nu are cine-l păzi. „Este păcat de aceşti bani europeni investiţi dar întrucât nu pot să angajez un om care să se ocupe de puţ, să citească contoarele de apă îl voi închide”, a precizat Mihai Mazilu, primarul oraşului Târgu Cărbuneşti.

Oamenii sunt disperaţi şi spun că nu vor permite să rămână din nou fără o sursă de apă potabilă. „Mergeam până la fântâna de lângă cimitir să luăm apă, care este la vreo patru kilometri depărtare, nu vom accepta să fie închis puţul pentru că avem nevoie de apă”, a spus Viorel Maricică din Floreşteni.

Puţul forat în satul Floreşteni a costat şase miliarde de lei, bani acordaţi de Uniunea Europeană.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: