Reclamagiul din Săuleşti, arestat pentru şantaj

Ion Bucloiu din Săuleşti a fost reţinut şi apoi arestat sub acuzaţia de şantaj. Bucloiu, un cunoscut reclamagiu în zona sa, avea sute de procese pe rol şi plângeri depuse pe la diverse organe de control. A reclamat pe toată lumea, de la primarul din Săuleşti, până la poliţişti, procurori, pădurari, vecini, executori etc. Nu se ştie când a început să scoată bani din această meserie. Cert este că mai multe persoane s-au plâns că Bucloiu le face plângere şi le cere apoi bani să o retragă. Primul denunţ a fost depus de un pădurar în ianuarie, iar după al patrulea denunţ a fost organizat un flagrant, care s-a lăsat cu arestarea şantajistului.

Bucloiu a fost prins în flagrant luând bani de la un pădurar pe care îl şantaja. Suma în cauză nu este una mare, 200 de lei, dar pare să nu fie singura pe care Bucloiu ar fi primit-o astfel. De această dată s-a organizat un flagrant.

Amenințat de șantajist cu închisoarea

Șantajistul a fost denunțat pentru prima dată la sfârșitul lunii ianuarie de către un pădurar pe care-l amenința  în mod repetat că îl va reclama la şefi, precum şi la instituţii superioare, cu fapte imaginare, până când acesta îşi va pierde locul de muncă. Pădurarul fost nevoit să se înţeleagă cu suspectul și i-a dat acestuia  diferite sume de bani, cuprinse între 25-50 lei.

A doua plângere este de la un sătean care primeşte ajutor social. Acesta a fost ameninţat de Bucloiu că va înfunda închisoarea în cel mult două zile, pentru că primeşte ajutorul ilegal. Şantajul a început în noiembrie anul trecut, când săteanul a şi acceptat să îi dea lui Bucloiu 50 de lei ca să îşi retragă plângerea. „După ce a încasat banii, în mod repetat i-a mai solicitat diverse sume de bani, pe care denunţătorul trebuia să-i lase în cutia poştală de la locuinţa lui B.I., în scopul de a nu-l mai reclama”, a informat Direcţia Generală Anticorupţie. La sfârşitul lunii ianuarie 2013, victima lui Bucloiu a depus plângere la poliţie.

Pădurarii, ţinte preferate ale reclamagiului-şantajist

Pădurarii au fost însă victimele preferate de Bucloiu. La data de 13 februarie a.c. s-a înregistrat un nou denunţ, din partea unui pădurar, care s-a plâns că Bucloiu face sesizări pornind de la fapte inventate şi apoi cere bani să le retragă. „Cu acest prilej a aflat de la B.I. că, în cursul lunii februarie 2013, atât el cât alţi pădurari au fost reclamaţi la ITRSV Vâlcea cu privire la unele delicte în gestiunea acestora, iar dacă fiecare nu îi dau câte 500 lei nu o să-şi retragă plângerea şi o să-i reclame în continuare. La data de 14.02.2013 a fost determinat să-i dea lui B.I. suma de 200 lei pentru ca acesta să nu-şi mai susţină sesizarea şi, pentru a nu mai formula altele, i-a mai pretins suma de 300 lei”, precizează DGA.

Primarul și un consilier județean șantajați

Primarul din comuna Săulești, Constantin Drăghici, și consilierul județean Constantin Ciuchiatu au fost șantajați de către Ion Bucloiu. „Și pe mine și pe un consilier județean ne-a șantajat. Ne-a cerut câte 600 de lei timp de nu știu câte luni. Eu nu i-am dat nimic. I-am făcut plângere, dar nu am putut să-i fac flagrant, pentru că m-a trădat unul din pădurari. Mă punea pe mine și pe consilierul județean să-l angajăm șofer la Petrom. Păi, eu fac angajări?”, a declarat primarul din Săuleşti.

AREST

Procurorul a dispus reţinerea lui Ion Bucloiu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj. Sâmbătă, Judecătoria Târgu-Cărbuneşti a emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Anchetatorii estimează că zeci de persoane au fost victime ale acestuia.

RECLAMAGIU

Nu doar localnicii din Săulești au fost terorizați de Bucloiu, ci și cei din localitățile învecinate. Primarul din Săulești susține că Bucloiu este reclamagiul comunei: „El primea ajutor social și în loc să vină să muncească își lua acte medicale că e bolnav ca să poată face reclamații. Am numărat pe portalul instanțelor de judecată că are peste 600 de procese, numai primăria a dat-o în judecată de vreo 200 de ori. El cu asta se ocupa”.

PROCESE

Ion Bucloiu are procese cu poliţişti, procurori, judecători. De la şeful IPJ Gorj, comisarul şef Viorel Salvador Caragea, de la şeful Poliţiei Târgu Cărbuneşti şi până la agentul de la postul de Poliţie din Săuleşti, de la primarul şi secretarul comunei până la cine nici nu v-aţi putea gândi, Bucloiu a depus reclamaţii peste reclamaţii, ajungând să aibă la fel de multe dosare pe rolul instanţelor.

Vizualizări: 390

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: