RMN scos cu macaraua. A fost spart zidul spitalului!

Firma privată care până nu de mult efectua investigaţii de imagistică RMN la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu şi-a ridicat miercuri, 11 aprilie, aparatul. Pentru scoaterea lui din încăpere, a fost nevoie de spargerea zidului spitalului. Abia spre sfârşitul lunii va veni noul RMN achiziţionat de Ministerul Sănătăţii.

Muncitorii Spitalului Judeţean Gorj au început la primele ore ale dimineţii lucrările de demolare a peretelui încăperii în care a funcţionat aparatul RMN deţinut de societatea Medical Imaging Concept SRL. Aparatul de mari dimensiuni a fost scos cu o macara.

Firma privată şi-a luat aparatul şi l-a transportat la Bucureşti. La un moment dat se vorbea ca acesta să fie mutat la spitalul din Rovinari. Tot în respectiva încăpere va fi montat şi RMN-ul propriu al spitalului. „Urmează să reamenajăm spaţiul rămas liber pentru ca atunci când va veni RMN-ul care ne-a fost repartizat să fie totul în regulă. Nu vom reface peretele, vom pune ceva provizoriu să nu rămână deschis, pentru că tot acolo îl băgăm şi pe al nostru. Aparatul spitalului va ajunge pe 20 aprilie. Astăzi ne-a venit sistemul informatic PACS, de arhivare imagistică medicală, serverele, spaţiile de lucru”, a declarat Gigel Capotă, managerul interimar al Spitalului Judeţean Gorj.

Pentru că aparatul firmei private nu mai funcţionează din data de 20 martie, pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu sunt transportaţi la clinica privată Life Scan din Târgu Jiu. Spitalul decontează câteva investigaţii RMN pe zi, suportând inclusiv cheltuielile cu transportul. Contractul încheiat cu clinica privată este pe o perioadă limitată, până la punerea în funcţiune a propriului aparat RMN.

Până la sfârşitul anului, la spital ar urma să ajungă şi un computer tomograf. Acesta va fi montat la parterul spitalului de pe „Tudor”.

Galerie foto



Vizualizări: 4,458

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: