Romanescu: Recepţia la stadion poate fi făcută şi mâine

Primarul Marcel Romanescu a afirmat că recepţia stadionului poate fi demarată oricând pentru că nu este condiţionată de lucrările pe care societatea Edilitara le mai are de făcut în zona ştrandului. Edilul a explicat că în zona respectivă va fi amenajat un bazin olimpic, iar lucrarea va fi realizată tot prin Compania Naţională de Investiţii.

Primarul Marcel Romanescu a precizat luni că specialiştii de la Compania Naţională de Investiţii pregătesc acum documentaţia tehnică pentru recepţia stadionului din Târgu Jiu. „Am discutat cu personalul de specialitate din cadrul Primăriei Târgu Jiu, caietul tehnic este înaintat la Cluj, la firma ACI, care trebuie să îl pregătească pentru a se putea prezenta cu el la Târgu Jiu. Recepţia la stadion poate fi făcută şi mâine în condiţiile în care se finalizează partea tehnico-financiară la CNI. Recepţia se poate face rapid, dacă cei de la companie vin aici, pentru că ei recepţionează doar lucrările pe care le-a avut trecute în acel contract”, a  explicat edilul situaţia de la stadion menţionând că lucrările pe care le realizază primăria în zona vechiului ştrand nu condiţionează recepţia stadionului: „Domnul Aurel Popescu este într-o mică eroare vorbind despre lucrările din spatele stadionului pe care noi ni le-am asumat că le realizăm. Dar aceste lucrări sunt legate oarecum şi de ceea ce vom face în spate, pe zona acelui ştrand. Este vorba de un bazin acoperit al cărui proiect l-am depus la Compania Naţională de Investiţii şi, după cum am arătat deja, CNI ne-a notificat în 2018 că lucrarea, respectiv realizarea acelui bazin didactic acoperit, este pe lista sinteză a ministerului şi a CNI. Acolo ne-ar putea ajuta domnul Popescu ca să primim finanţarea şi pentru bazinul acoperit din acest complex sportiv. Presupun că încă mai sunt la guvernare şi pot ajuta făcând demersuri prin parlamentari PSD. Stadionul trebuia finalizat de doi ani de zile şi nu e problema mea că în 2017 când am venit primar stadionul era realizat însă doar parţial, pentru că nu s-a luat în calcul, de la început, şi partea de lucrări din exterior. Prin demersurile făcute ulterior am primit finanţarea şi pentru exterior”.

Finanţarea de cinci milioane de euro pentru amenajarea exterioară şi finalizarea unor lucrări la pista de atletism s-a primit la începutul acestui an dar lucrările nu s-au finalizat la timp, cum era stipulat în contract, la data de 31 iunie.

Vizualizări: 742

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: