Romii dinTârgu-Jiu primesc pensiile într-un bar

Romii din Târgu-Jiu se strâng dis-de-dimineaţă la un bar din Târgu-Jiu, unde-şi aşteaptă pensiile. Oamenii susţin că este mai bine aşa pentru că dacă factorul poştal vine în comunitate, ei cheltuiesc banii fără să apuce să achite datoriile. Mai mult decât atât susţin că durează foarte mult până când poştaşul trece pe la fiecare familie să împartă banii

Cetăţenii de etnie romă din Municipiul Târgu-Jiu au decis să-şi ia pensiile într-un bar din centrul oraşului. În ziua de pensie oamenii se întâlnesc cu poştaşul într-un bar fără ca acesta să mai meargă la ei în comunitate. Romii au luat această decizie pentru că în felul acesta merg direct să-şi plătească dările la stat că altfel ar cheltui banii şi ar rămâne cu datorii. „E mai bine aici în bar că ne strângem toţi şi luăm banii mai repede, că aşa până trece poştaşul pe la fiecare trece toată ziua. Aici e în centru şi plecăm să plătim dările că la noi în mahala îi cheltuim, că vin nepoţii să ne ceară banii şi tot aşa. De aia venim aia venim aici. Ce rămâne din pensie mai luăm şi noi câte ceva de mâncare“.

Mai multe decât atât ei aşteaptă cu nerăbdare această zi şi nu pot aştepta până când poştaşul trece pe la fiecare familie de romi să împartă banii. „Romii aşteaptă ziua asta ca să ia banii pentru că sunt necăjiţi şi e singura lor cale de existenţă. De abia aşteptă ziua asta şi nu mai au răbdare să treacă poştaşul pe la fiecare. Îi ţin calea şi îţi ia pensiile”, a declarat judecătorul Sută.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: