Rulada cu mac, un desert excelent

Nu este cel mai simplu desert, dar gustul te va face să uiți de efortul depus. Pentru aluat avem nevoie de 500 g de făină, 185 g de unt de temperatura camerei, 2.5 linguri de zahăr, 7 g de drojdie uscată, 1 gălbenuș de ou, 3/4 pahar de lapte rece, o priză de sare.

Pentru umplutură punem deoparte 300 g de mac, 40 g de zahăr și un pahar de lapte.

Mai avem nevoie pentru uns de un ou întreg și un albuș.

MOD DE PREPARARE

Umplutura este ușor de făcut. Măcinați macul. Aduceți laptele la temperatura de fierbere, presărați macul, amestecați și fierbeți timp de 5 minute, apoi acoperiți cratița cu capac și lăsați să stea timp de 1 oră. Strecurați macul prin sită, adăugați zahărul și amestecați cu blenderul până la omogenizare.

Pentru aluat, presărați făina, drojdia, zahărul și sarea într-un bol și amestecați bine. Tăiați untul bucățele și adăugați-l în bol. Adăugați gălbenușul și turnați laptele. Frământați un aluat dens. Împărțiți aluatul în 2 părți, puneți-le în pungi și dați-le la frigider.

Când aluatul este rece îl punem pe masă și îl intindem, iar peste el punem umplutura de mac. Rulăm apoi aluatul și înțepăm rulada în câteva locuri, cu furculița. Ruladele de pun în tavă, pe hârtie de copt, după care trebuie unse cu un gălbenuș bătut. Se dau la frigider pentru 45 de minte, apoi se ung cu albușurile bătute și se lasă din nou la frigider, peste noapte.

A doua zi, încălziți cuptorul la 180 de grade și coaceți ruladele timp de 30 de minute. În acest timp ruladele se vor rumeni și vor căpăta o culoare aurie foarte frumoasă.

Vizualizări: 1,003

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: