S-au sucit! PSD-iştii vor administrator public la Târgu Jiu, însă după regulile lor

Social-democrații de la Târgu Jiu pregătesc un proiect de hotărâre pentru angajarea unui administrator public la primărie. „Concurs transparent, iar cel care va ocupa postul de manager public să nu fie om al grupurilor de interese”, spune Cristian Toader Pasti. Primarul Marcel Romanescu a inițiat pentru prima dată un astfel de proiect, dar nu a reușit să obțină voturile necesare. Edilul spune că nu renunță la proiectul său.    

Proiectul primarului Marcel Romanescu pentru angajarea unui administrator public a fost respins de Consiliul Local, consilierii PSD, ALDE, PSRo și PMP votând împotriva adoptării unei hotărâri în acest sens. Social-democrații au spus atunci că nu au înțeles necesitatea ocupării acestui post din organigrama primăriei. Acum nu mai au o problemă cu angajarea unui city manager, însă vor să fie recrutat după criteriile lor. „Lucrez la un proiect de hotărâre care să înlăture suspiciunea că își aduce un manager, pentru că el (n.red Marcel Romanescu) nu poate la momentul acesta să acopere toate problemele, și, doi, își aduce pe cineva față de care are obligații. Trebuie să înlăture lucrurile acestea și să stabilim niște criterii după care să-l selectăm pe acel manager ca să înlăturăm acele suspiciuni”, a declarat social-democratul Cristian Toader Pasti, consilier local la Târgu Jiu. 

Romanescu: Nu mă surprinde

Marcel Romanescu spune că nu va renunța la proiectul său. „Nu mă surprinde. Poate să vină cu propriul proiect. O să port o discuție cu domnul Pasti și vom vedea exact ce se poate face din acest punct de vedere. Nu mi-a spus nimeni de un astfel de proiect. Pot să fie două proiecte de hotărâre. Cu mici ajustări, voi propune și eu un proiect de hotărâre de Consiliu Local”, a reacționat Marcel Romanescu.

„Jenant”, „S-au obişnuit cu plagiatul”

Liberalul Eduard Berca spune despre social-democrați că nu fac altceva decât să copieze ideile primarului Romanescu. „S-au obișnuit cu plagiatul. În PSD se obișnuiește plagiatul, copiatul. Nu se obișnuiește discuția, negocierea, dezbaterea. Nu mă surprinde, n-are de ce. Ideea a fost a PNL, a lui Marcel Romanescu, prinsă în programul de candidatură de anul acesta”, a comentat Eduard Berca, consilier local PNL la Târgu Jiu.

Consilierul liberal Mihai Paraschiv a fost de asemenea acid la adresa celor de la PSD. Acesta a spus că social-democrații puteau veni cu amendamente la proiectul primarului, dar nu au făcut-o în ședința de la finele lunii septembrie. „Jenant, nu am alt termen. Este o lipsă de bun simț cu care ne-am obișnuit”, a afirmat acesta. 

Vizualizări: 1,231

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: