Salariile dascălilor vor întârzia din nou

Cadrele didactice de la anumite şcoli din judeţul Gorj nu îşi vor lua salariile la timp. Mulţi dintre conducătorii unităţilor de învăţământ au renunţat la mult hulitul spor de calculator, pentru a nu mai avea probleme, însă alţii ţin la aceste bonusuri. În cazul lor, Inspectoratul Şcolar nu a avizat statele de plată, aşa cum s-a întâmplat de pildă la Şcoala Gimnazială „Alexandru Ştefulescu” din Târgu Jiu.

Printre unităţile la care statele de plată au primit bulină roşie de la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj se numără Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, Şcoala Gimnazială „Alexandru Ştefulescu”, dar şi Colegiul Tehnic nr. 2 din Târgu Jiu. În această situaţie ar mai fi încă vreo 20 de şcoli, însă informaţia nu a fost confirmată deocamdată. Cadrele didactice ar trebui să primească salariile în data de 8 octombrie. Acolo unde statele de plată au fost invalidate, dascălii vor primi banii cu întârziere. Motivul: sporul de calculator. Cei care încasează acest spor de condiţii vătămătoare sunt directorii, contabilii, administratorii, secretarii şi informaticienii. Cu toţii consideră că sporul este acordat legal.    

„La noi au fost invalidate statele de plată. Nu am renunţat la sporul de condiţii vătămătoare, şi pentru că adresa pe care o invocă Inspectoratul Şcolar conţine conţine legi, articole abrogate. Am trimis la Minister când a fost Corpul de Control, s-a făcut o recomandare tuturor directorilor de şcoli care aveau acel spor să transmită ministerului o petiţie în care să precizeze motivele pentru care nu renunţă”, a declarat Anca Bouleanu, director adjunct la Şcoala Gimnazială „Alexandru Ştefulescu” din Târgu Jiu.

Şeful ISJ Gorj, Ion Işfan, nu a dorit să vorbească despre acest subiect, explicând că nu se ocupă de avizarea statelor de plată ale profesorilor. În schimb, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj anunţă că toţi profesorii îşi vor primi banii la timp. „Toţi angajaţii din învăţământul preuniversitar din judeţul Gorj vor primi salariile în ziua în care sunt programaţi”, a declarat sec Georgeta Popescu.     

Luna trecută, mulţi dintre dascăli şi-au primit lefurile cu o întârziere de o săptămână pentru că ISJ nu a validat statele de plată, forţându-le mâna directorilor să renunţe la acel spor.

Vizualizări: 2,417

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: