Salata de primăvară cu ridichi și brânză

Este primăvară şi nu sunt prea multe legume de sezon în grădini pentru salate. Dacă nu ştiaţi puteţi folosi şi celebrele ridchii roşii pentru a prepara o salată foarte bună cu brânză.

Dacă ai la îndemână ridichii poţi face rapid o salată cu brânză potrivită pentru un prânz rapid.

Ingrediente: 200 g ridichi, 200 g  brânză tip feta, 3 fire ceapă verde, 2 cartofi mari, 3 linguri ulei ,1 lingură zeamă lămâie, o legătură de mărar, sare şi piper.

Mod de preparare: Curăţă şi spală cartofii, apoi pune-i la fiert cu un praf de sare. Separat, spală ridichile, ceapa verde şi mărarul, apoi toacă ceapa şi verdeaţa mărunt, iar ridichile taiele feliute subţiri.

După ce s-au fiert cartofii lasă-i să se răcească puţin şi  apoi taie cubuleţe şi mestecă într-un castron pentru a fi uşor striviţi. Adaugă cartofii peste restul legumelor şi brănza sfărămată şi amestecă.

Potriveste salata de ridichi de sare şi piper apoi adaugă uleiul de măsline şi zeama de lămâie.

Vizualizări: 871

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: