Scandal între drumari și ciobani pe Transalpina

Ciobanii care dețin stâne de-a lungul Transalpinei s-au arãtat nemulțumiți de decizia celor de la Drumuri Naționale de a închide șoseaua. Ciobanii și-au arãtat nemulțumirea pe rețelele de socializare, spunând cã nu este zãpadã și nu înțeleg de ce a fost nevoie de aplicarea barierei. Aceștia s-au plâns cã nu au avut timp nici sã-și recupereze bunurile lãsate la stâne. Responsabilii de la Sucursala Drumuri Naþionale (SDN) Târgu Jiu spun cã nu pot pune bariera în zãpada și cã i-au avertizat din timp ca sã-și ia bunurile de la stâne.

Mãrioara Bãbu, bãcița de la Stâna Ștefanu, s-a arãtat revoltatã cã cei de la Drumuri Nțaionale au închis atât de devreme Transalpina. Ciobãnița a postat pe rețelele de socializare imagini cu bariera, dar în care nu apre nici mãcar un fulg de zãpadã. "Ca la noi la nimenea ....I-auzi ...DRUM ÎNZÃPEZIT...Dacã dumneavoastra vedeți zãpadã... Poate eu m-am pãncit ...vorba românului. Numai cã eu am toate bagajele la Stâna Ștefanu. Poate-mi dați un elicopter sã le aduc acasã. Ce Dumnezeu, suntem în octombrie și drumul e cum îl vedeți", a scris Mãrioara Bãbu pe facebook.
Postarea ciobãniței a stârnit reacții din partea internauților. "Trebuie redeschisã, pentru cã zãpada s-a topit, mulți dintre noi doresc sã vadã Transalpina toamna. Pânã la iarnã mai este ceva timp", a comentat o femeie. "Doar care e interesul celor de sus .... Sã ținã Transalpina închisã. Nesimțiți", a spus un alt internaut.
Șeful de la Drumuri Naționale din Târgu Jiu, Ion Tudor, a explicat cã nu putea pune bariera acolo unde era zãpadã mare. "Noi am spus cã de la 1900 de metri în sus e zãpadã, viscol, gheațã. Noi când am spus cã drumul rãmâne închis deocamdatã ne-am asumat ce facem. Viața oamenilor e mai importantã decât mofturile unora. Unde vrea cucoana aceea sã pun bariera? În zãpadã? Așa se pune. Sunt niște reguli cu semnalizarea aceasta. Poliția o sã-i aibã în atenție pe cei care distrug semnalizãrile. Leagã cu cablul bariera și o mișcã", a declarat Ion Tudor, șeful SDN Târgu Jiu.
Ion Tudor spune cã i-a avertizat din timp pe ciobani sã-și ia cea au nevoie de pe la stâne. "Doamnei Mãrioara de douã sãptãmâni i-am spus sã meargã sã-și ia ce are de luat, cã vom închide și mai jos. Acum am pus și sus la Cãrbunele, cum se vine dinspre Vâlcea. A zis cã se duce. De ce nu recunoaște cã s-a dus și n-a mai gãsit niciun acoperiș pe acolo cã i-a luat viscolul tot? Asta nu spune", a explicat șeful SDN Târgu Jiu.

Galerie foto




Vizualizări: 5,726

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: